Kış aylarında beklediği yağışı alamayan Konya, Ocak ve Şubatı neredeyse bahar havası altında geçirdi.
Konya’ya hem soğuk hem yağış geliyor


Yağışın neredeyse hiç düşmediği yerler oldu, sıcaklık değerleri 20 dereceye kadar çıktı.

Sıcaklıklardaki artışla birlikte şehrin bir çok noktasındaki ağaçlar tomurcuklanmaya başladı, çiçek açtı.

Son görüntü Konya’nın Kulu ilçesinden geldi.

İlçeye bağlı Tuz Gölü sınırındaki Tuzyaka Mahallesinde başta baharın habercisi badem ağaçları olmak üzere diğer meyve ağaçları çiçek açtı.

Üreticiler havaların soğumasından endişe ediyordu, korkulan oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son verilerine göre; yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Konya’da da yeni hafta soğuk ve yağışla geliyor.

4 - 10 Mart 2024 tarihlerini kapsayan hava durumu tahminlerine göre; genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları çarşamba gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak azalacak.

Sıcaklıklar genellikle mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredecek.

Konya’da yeni haftanın ilk günü çok bulutlu bir hava görülecek.

Salı ve Çarşamba günü ise şehrin tamamı yağmur yağışının etkisinde kalacak.

Sıcaklık değerlerindeki düşüş bu günlerde kendini hissettirmeye başlayacak, Perşembe sıfırın altına gerileyecek olan hava sıcaklığı Cuma günü bazı yerlerde eksi 4 dereceleri görecek.

İşte ilçe ilçe Konya'nın 5 günlük ve haftalık hava durumu tahmini...








