Gönüllerde taht kurdu! Konyalı Ravzanur'a bakan, vekil ve başkanlardan tebrik

Elleriyle okuyan, gönlüyle gören Konyalı görme engelli imam hatip ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ravzanur Koçaker, Kur'an-ı Kerim'i 12 ayda ezberleyerek gönüllerde taht kurdu. Sosyal medyadan tebrik mesajlarının yağdığı Ravzanur'u telefonla arayan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, kendisini ailesiyle birlikte Ankara'ya davet etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medyada ''Ravzanur kardeşim, ne mutlu'' paylaşımında bulundu. 

Gönüllerde taht kurdu! Konyalı Ravzanur'a bakan, vekil ve başkanlardan tebrik

Konya'nın Karapınar İlçesinde tarımla geçimini sağlayan 3 çocuklu Mehmet ve Rabia Koçaker çiftinin kızı Ravzanur, 4 yaşından sonra tamamen görme yetisini kaybetti.

Ailesinin adeta üzerine titrediği Ravzanur, okuldaki başarısını hafızlıkla taçlandırmak için örgün eğitimle hafızlık eğitimin bir arada verildiği proje okulu Karapınar İmam Hatip Ortaokuluna kaydoldu.

Derslerindeki başarısıyla dikkati çeken Ravzanur, Braille alfabesiyle öğrendiği Kur'an-ı Kerim'i, başta annesi olmak üzere öğretmenleri ve kurstaki hocalarının desteğiyle 12 ayda ezberleyerek hayalini gerçekleştirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında son 3 ayını evde ders çalışarak geçiren Ravzanur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak istediğini söyledi.

GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

Elleriyle okuyan, gönlüyle gören Ravzanur, azmi ve başarısıyla gönüllerde taht kurdu. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 12 ayda hafızlığını tamamlayan görme engelli Karapınar Merkez Kız Kuran Kursu öğrencisi 11 yaşındaki Ravzanur Koçaker’i tebrik etti.

Sosyal medya hesaplarından tebrik mesajı yayımlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kur'an-ı Kerim'i 12 ay gibi kısa bir sürede hıfzeden görme engelli Ravzanur Koçaker kızımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Rabbim zihnine nakşettiği Kur'an ile amel etmeyi nasip etsin. İmam hatip ortaokulu öğrencisi olan 11 yaşındaki evladımıza eğitim hayatında başarılar dilerim."

Başkan Erbaş, ayrıca Konya Karapınar'da yaşayan aileyi telefonla arayarak, Ravzanur ve babası Mehmet ile annesi Rabia Koçaker’le görüştü ve aileyi Ankara’ya davet etti.

BAKAN SELÇUK'UN SOSYAL MEDYADAN TEBRİK ETTİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Ravzanur'un başarısıyla ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Selçuk ''Ravzanur kardeşim, ne mutlu'' paylaşımında bulundu. 

BAŞKAN ALTAY: HELAL OLSUN SANA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Ravzanur Koçaker'i tebrik etti. Altay sosyal medya hesaplarındaki paylaşımında "12 ayda hafızlığını tamamlayan Konyalı görme engelli kardeşimiz Ravzanur’u, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. İnanç ve azim bir araya geldiğinde her yol kolay olur Allah’ın izniyle. Güzel örnek oldun ve hafızlık ünvanı aldın; helal olsun sana Ravzanur." ifadelerini kullandı.

ETYEMEZ: GURUR DUYDUM

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de sosyal medyadaki paylaşımında "Konya Karapınar'da yaşayan görme engelli imam hatip ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan Ravzanur kızımız, Braille alfabesiyle öğrendiği Kur'an-ı Kerim'i 12 ayda ezberleyerek hafız oldu. Ravzanur kızım, başarın ve azmin ile gurur duydum. Seni tüm kalbimle tebrik ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.