Aykut Erdoğdu’nun tazminat cezalarını nasıl ödediği belli oldu! Kaynak, CHP’li belediyeler

CHP’li Aykut Erdoğdu'nun, yediği tazminat cezalarını CHP'li belediye başkanlarına ödettiği iddia edildi.

Aykut Erdoğdu’nun tazminat cezalarını nasıl ödediği belli oldu! Kaynak, CHP’li belediyeler

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; İzmir Çeşme'de kaçak villa ve İstanbul Kadıköy'de iskânsız dubleks daire skandallarıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun, kendi partisinin belediyeleriyle para alışverişi trafiği ortaya çıktı. İddiaya göre; Erdoğdu, hakaret ettiği siyasilerin açtığı yüklü tazminat davalarının ücretleri ile akademisyenler için toplayacağı paraları CHP'li belediye başkanlarından tahsil etti.

CHP'li Aykut Erdoğdu'nun para alışverişleri Şişli Belediyesi'nin CHP'li eski Başkanı Hayri İnönü ile yaptığı WhatsApp yazışmalarıyla da belgelendi.

“YOLSUZLUKLA MÜCADELE”

Yazışmalarda Erdoğdu, hakaretleri yüzünden açılan tazminat davalarının faturalarını belediyeye ödetmek için yolsuzlukla mücadele ettiğini söylüyor ve İnönü'ye şöyle diyor: "Sevgili başkanım, yaptığım yolsuzlukla mücadelenin karşılığı bu oldu. Ben konuyu S. ağabeye anlattım. Açık hesabımı akademisyenler için kullandım, şimdi icra başlatıyorlar. Başkanım akademisyenler için bu hafta bir şey yapabilir miyiz? Bir de C. gazetesine destek ver. Makbuzu da Seyit Bey ile genel başkana gönder."

aykut-erdogdunun-tazminat-cezalarini-nasil-odedigi-belli-oldu-kaynak-chpli-belediyeler.jpg

YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

İnönü, Erdoğdu'nun saat 21.00 sularında gönderdiği bu mesaja kısaca, "Çok yoğunum. Yarın olsa" karşılığını veriyor. Erdoğdu'nun Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) iş akitleri feshedilen bazı akademisyenlerle ilgili "Partiye rapor hazırlayacağız" diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikna edip para topladığı da yazışmadan anlaşılıyor.

HAYRİ İNÖNÜ YALANLAMADI

Sabah, Aykut Erdoğdu'nun para istediği Şişli'nin CHP'li eski Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye de ulaştı. ABD'de bulunan İnönü, yazışmaları yalanlamadı ve "Beni artık bu tartışmaların dışında tutun. Politik tartışmalara katılmak istemiyorum. Geçmiş işler. Hakikaten bir yorum yapmak istemiyorum. Siyaset zor iş" demekle yetindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.