Başkan Altay'dan tarihi çağrı: “İnsanlık adına, hak ve adalet adına hepimizin ortak görevidir"

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Eş Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Filistin’de sistematik olarak sürdürdüğü saldırgan ve işgalci tavra karşı gereken duruşu UCLG olarak sergilemeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Altay'dan tarihi çağrı: “İnsanlık adına, hak ve adalet adına hepimizin ortak görevidir"

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin Yönetim Kurulu Ana Tüzük Toplantısına katıldı.

Video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşmasına İslam dünyasının kalbi ve kutsalı olan Mescid-i Aksa’nın aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirterek başlayan Başkan Altay, yine kutsal bir Ramazan ayında, İsrail askerlerinin sürekli yaptıkları gibi Mescid-i Aksa’da ibadet eden büyük küçük yüzlerce Müslüman’a saldırdığını hatırlattı. Başkan Altay, “Zaten bizim için bir yara olan Kudüs meselesi, bu olayla birlikte daha büyük bir acı haline gelmiştir. Düşünebiliyor musunuz; kutsal bir aydasınız, birkaç gün sonra bayram hazırlığı içindesiniz ve dininiz gereği ibadet için gittiğiniz kutsal bir mekanda zalimce saldırıya uğruyorsunuz. Ve İsrail, zaten sistematik şekilde hep var olan saldırılarını hiç kesmeden sürdürüyor; çoluk çocuk yüzlerce insanı katlediyor.” diye konuştu.

uclg-israil-zulmune-karsi-gereken-durusu-sergilemeli2.jpg

İSLAM DÜNYASI OLARAK BURUK BİR BAYRAM YAŞADIK

Kudüs'ün Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerinde Filistin halkının mülklerine el koyan İsrail’in hak sahiplerinin meşru haklarını yok sayarak kanunsuz şekilde evlerinden çıkarıp evlere İsrailli yerleşimcileri yerleştirdiğini kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti: “İnsanlar dedelerinin dedelerinden kalan evlerinden hukuksuzca, zalimce çıkarılıyor. Çıkmak istemeyen Filistinli Müslümanlara; çocuk, kadın, yaşlı demeden zulmediliyor. İsrail’in beşikteki bebekten kadınlara ve yaşlı insanlara kadar katlettiği masumların acılarıyla İslam dünyası olarak buruk bir bayram yaşadık. Bir taraftan KOVİD-19 insanları zorda bırakırken; bir tarafta insan haklarına aykırı olarak sürekli Müslüman halka zulmeden İsrail, dünyanın canını acıtıyor.”

uclg-israil-zulmune-karsi-gereken-durusu-sergilemeli.jpg

İSRAİL’İN FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK SALDIRILARI DURDURMASINI İSTİYORUZ

Barıştan yana çabası olmayan, adil ve kalıcı çözüme yanaşmayan İsrail’in Filistin halkına, mülklerine ve kutsallarına yönelik saldırılarını ve sistematik ihlallerini durdurması çağrısında bulunan Başkan Altay, insanlığın ortak mirası olan Kudüs’te insanlık dışı saldırıların sona ermesi için, İsrail’in saldırgan ve işgalci tavrına karşı gereken duruşu UCLG olarak sergilemeleri gerektiğine vurgu yaptı. Altay, “Bu; insanlık adına, hak ve adalet adına hepimizin ortak görevidir. Savaşların ve haksızlıkların sona erdiği, mazlumların ve yetimlerin yüzünün güldüğü bir dünya temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.