Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunda Konya’da gözaltına alınan 10 kişi İstanbul’a gönderildi

50 ilde düzenlenen ve "Silici" adı verilen operasyonda akaryakıt üzerinden vergi kaçırdıkları iddia edilen 220 kişi yakalanmıştı. Konya’da gözaltına alınan ve şebekenin “beyin takımı” oldukları iddia edilen 10 kişi İstanbul’a gönderildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunda Konya’da gözaltına alınan 10 kişi İstanbul’a gönderildi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 50 ilde; 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' ve '5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefet' suçlarının önlenmesine yönelik 'Silici' operasyonu düzenlendi.

Bu kapsamda, akaryakıt istasyonlarının otomasyon yazılım sistemlerinin hazırlandığı Konya'daki 2 şirkete de operasyon yapıldı.

Şebekenin 'beyin takımı' olduğu öne sürülen yazılım şirketinde görevli olan ve dün gözaltına alınan 10 kişi, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. 

Yazılım şirketinin, Türkiye genelinde otomasyon sistemlerini hazırladığı, akaryakıt istasyonlarındaki satış miktarlarını Enerji Piyasası Denetleme Kurulu sistemine eksik girip, vergi kaçakçılığı yaptığı iddia edildi.

Şirket tarafından otomasyon sisteminin hazırlandığı, 5'i kent merkezinde, 9'u da ilçelerde olan akaryakıt istasyonlarına da operasyon düzenlenirken, pompalardaki yakıtlar incelendi. 

cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-operasyonunda-konyada-gozaltina-alinan-10-isi-istanbula-gonderildi-001.jpg

Konya'da yaklaşık 100 milyon lira vergi kaçırıldığı öne sürülürken, hakkında arama kararı bulunan 10 kişinin daha arandığı belirtildi. 

cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-operasyonunda-konyada-gozaltina-alinan-10-isi-istanbula-gonderildi.jpg

cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-operasyonunda-konyada-gozaltina-alinan-10-isi-istanbula-gonderildi-002.jpg

cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-operasyonunda-konyada-gozaltina-alinan-10-isi-istanbula-gonderildi-003.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum