İki büyük depremde can kaybı sayısı 17 bin 674'ye yükseldi

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremler nedeniyle 10 ilde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 17 bin 674'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 72 bin 879 kişi. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak kayıtlara geçti.

İki büyük depremde can kaybı sayısı 17 bin 674'ye yükseldi

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Türkiye'yi yasa boğdu. Şiddetli deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da etkili oldu.

CAN KAYBI SAYISI ARTTI

Depremde 10 ilde toplam can kaybı 17 bin 674'e yükseldi. Yaralı sayısı 72 bin 879 kişi, teyit edilmiş yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak kayıtlara geçti. Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor.

DÖRT BİR YANDAN YARDIM YAĞIYOR

Konya, İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirden deprem bölgesine göndermek üzere yardım kampanyaları başlatıldı. Vatandaşlar yardım kampanyasında toplanan temel ihtiyaç malzemelerini, deprem bölgelerine gönderdi.

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayınladığı genelgeyle, depremler nedeniyle ülkede 7 gün boyunca milli yas ilan edildi.

OHAL KARARI RESMİ GAZETEDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Anayasa'nın 119. maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi kapsamında, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 3 ay süreyle OHAL ilan edildi.

deprem-2023.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.