Deterjan Pazarı vurgununda yeni gelişme: 8 gözaltı!
Ankara'da üç katı kazanç vaadiyle 10 binden fazla kişiyi 100 milyon lira dolandırdığı iddia edilen 'Deterjan Pazarı' isimli firmaya yönelik soruşturma başlatıldı. 14 adrese yapılan baskında 8 kişi gözaltına alındı.
Son günlerde artan dolandırıcılık haberlerine bir yenisi daha eklendi.
Ankara'da banyo topu yapmaları için insanlara hammadde satarak geri alımlarda üç katı kazanç vaat eden 'Deterjan Pazarı' firmasının geri ödemeleri yapmadığı ve sahibinin de ortadan kaybolduğu öne sürüldü.
Ünlü isimleri de reklamlarında oynatan 'Deterjan Pazarı' isimli firmaya yönelik soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri 14 adrese baskın düzenleyerek, 8 kişiyi gözaltına aldı.
Firmanın saadet zinciri kurarak 10 binden fazla kişiden yaklaşık 100 milyon lira topladığı iddia ediliyor.
YÜZLERCE KİŞİ FİRMANIN ÖNÜNDE TOPLANDI
Öte yandan sisteme dahil olarak kazanç elde etmeye başlayan üyelerden bazıları, son aylarda almaları gereken ücretlerin ödemesinin yapılmadığını, ürünleri satın alan kimse olmadığını ve yetkililere ulaşamadıklarını iddia ederek Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Saray Mahallesi'ndeki fabrika önünde toplandı.
Fabrika önündeki yüzlerce vatandaş kolilere zarar vererek, yönetim ofisine çıkmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri alanda önlem aldı.
Şirketin yönetici olduğunu söyleyen Süleyman Kocabaş, Youtube'da görüntülü açıklama yaparak, ödemeleri yapamadıklarını kabul ederken, bu durumun şirketleriyle ilgili olumsuz haberlerden kaynaklandığını ileri sürdü. Kocabaş, satış yapamadıkları için ödeme de yapamadıklarını savunurken, "2 aydır hiç bir şey satamıyorum, işlerimi yapamıyorum, belirli bir grup bizimle uğraşıyor" dedi. Kocabaş, ödeme yapma konusunda herhangi bir net bilgi vermezken, "Finansal olarak nakit döngümü yapamıyorum" dedi. Kocabaş, 3 ay süreyle ödeme yapmayabileceklerini de söyledi.
Ankara’da faaliyet gösteren ‘Deterjan Pazarı’ adlı firma internet sitesi aracılığıyla kendine müşteri buluyordu. Firma, sisteme giren vatandaşlara deterjan hammaddesi veriyor, bunu top haline getirip kuruttuktan sonra 3 katı fiyatla geri almayı taahhüt ediyordu. Örneğin; sisteme 10 bin lira ödeyerek giren bir kişi, ürünleri teslim ettiğinde 30 bin lira alabiliyordu. Kriz, para verip üretim yapan vatandaşların ürünlerini teslim edememesi üzerine başladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.