Film gibi operasyon! Konya'da kaybolan genç kızın fuhuş çetesinin eline düştüğü ortaya çıktı

Konya'da kaybolan genç kızın sosyal medyada tanıştığı kişi tarafından Bursa'ya götürülerek fuhşa zorlandığı ortaya çıktı. Kuyumculuk yapan babanın ihbarı üzerine harekete geçen polis genç kızı alıkonulduğu evden kurtardı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltında..

Film gibi operasyon! Konya'da kaybolan genç kızın fuhuş çetesinin eline düştüğü ortaya çıktı

Konya’da kuyumculuk yapan Irak uyruklu A.A.H.(47), kızı B.A.’nın kaybolması üzerine geçen 12 Aralık'ta İl Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp ihbarında bulundu. Bir süre sonra kızı B.A.’dan iyi olduğunu ve Suriyeli biriyle evlendiğine dair telefon alan baba, şikayetinden vazgeçerek arama çalışmasını durdurdu.

Ancak İstanbul’da yaşayan bir yakını babaya, kızını Esenyurt İlçesi’nde gördüğünü söyledi. Bunun üzerine baba bir taraftan da sosyal medya üzerinden kızı B.A.’nın fotoğraflarını paylaşarak arama çalışmalarını sürdürdü. B.A.’nın fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması üzerine  baba A.A.H.’yi arayan Suriye uyruklu İ.B, kızının Bursa’nın Kestel İlçesi’nde olduğunu bildirdi.

7 BİN DOLAR FİDYE İSTEDİLER

Baba A.A.H. Bursa’ya gelerek durumu Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bu esnada A.H.H.’yi tekrar arayan İ.B., kızı B.A’yı 7 bin dolar karşılığında kendisine teslim edeceklerini söyledi.

POLİS OPERASYON YAPTI

Bunun üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, A.A.H.’nin şüpheli İ.B. ile buluşmasını istedi. Plana uygun olarak kızını almak için 7 bin dolar getireceğini söyleyen ve fidyeci ile görüşmek için çelik yelek giydirilip üzerine dinleme cihazı takılan baba adrese gönderildi. Aynı anda polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. A.H.H ile  İ.B.’nin buluştukları anda operasyon düzenleyen polis Suriye uyruklu İ.B. ile birlikte A.B. ve S.K.’yi gözaltına aldı.

Şüpheliler emniyetteki ifadesinde B.A.’nın Irak uyruklu E.Z. isimli kadının yanına gönderildiğini söylediler. Bu bilgi üzerine Bursa ile Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri E.Z.’nin evine ortak operasyon düzenledi. Fuhşa zorlanarak alıkonulan B.A.’yı kurtaran ekipler, E.Z.’yi de gözaltına aldı.

‘BENİMLE EVLENECEĞİNE İNANDIM’

Bursa ile Yalova polisinin operasyonuyla kurtarılan B.A. ifadesinde, S.K. ile sosyal medya üzerinden tanıştığını belirterek “Benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben de inandım. Evlenmek için kaçmaya karar verdik. Bunun üzerine arkadaşları İ.B. ve A.B. özel bir araçla Konya'ya gelerek beni aldı. Sonra Bursa'ya geldik. Bir süre Kestel'de kaldık. Sonra babamın beni aradığını öğrendim. Onu arayıp iyi olduğumu ve Suriyeli S.K. ile evlendiğimi söyledim; ancak S.K. bir türlü evlenmeye yanaşmadı. Bunun üzerine ailemin yanına geri dönmek istediğimi söyleyince beni Yalova'da yaşayan ve kızları zorla fuhşa sürükleyen E.Z.'nin yanına gönderdi. E.Z. beni de ısrarla fuhşa zorluyordu. Ben yanaşmadım. O sırada beni, bulunduğum evden sizler gelip kurtardınız. Hepsinden şikayetçiyim" dedi. B.A.’nın ifadesinin ardından ailesiyle birlikte Konya’ya döndü.

Gözaltına alınan biri kadın 4 şüphelinin emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilecekleri öğrenildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum