Gençlik ve Kırsal Kalkınma Projesi Bursa’dan başladı

Türkiye olarak “Ben değil, Biz” diyerek üretmeliyiz sloganıyla Ege ve Marmara Bölgesi gençleri 13 – 15 Eylül’de Bursa’da buluştu.

Gençlik ve Kırsal Kalkınma Projesi Bursa’dan başladı

Gençlik ve Kırsal Kalkınma Projesi Koordinatörü Ahmet Katıksız organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, ''Türkiye olarak çok şanslıyız. Genç, dinamik ve değerlendirildiği vakit ülke kalkınmasına çok önemli katkıda bulunabilecek bir potansiyelimiz var. Fakat biz, gençliğin bu dinamik gücünü etkin bir şekilde kullanamıyoruz'' dedi.

Yeni bir kalkınma hikayesi yazılması ve gençliğin dinamizmini kullanarak bir hareket başlatılması gerektiğini belirten Katıksız ''Madem gençlik arayış içerisinde, mutsuz, iş arayışına karşılık bulamıyor, kentsel alanların yoğunluğu içerisinde bunalmış durumda, o vakit bizim yapmamız gereken gençliğin bu arayışına yol açarak yeni bir açılım getirmek olmalı. Gençlik ve Kırsal Kalkınma Projesi bugün başlayan bir süreç değil. 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Sn. Mehmet Babaoğlu ile Meclis’te görev yaptığımız dönemde gençlerden gelen talepler doğrultusunda Genç Çiftçi Projesini gerçekleştirmiştik. Projeyle çok güzel sonuçlar aldık. Gençliğin tarımsal üretime yönelmesi için ilk adımı attık. Gençlik ve Kırsal Kalkınma Projesiyle de Hocamız Mehmet Babaoğlu ile birlikte rol model gençlerin ortaya çıkması sürecini başlattık. Bizim kırsal kalkınmada rol alacak ülkemizin kalkınma hikayesine katkı sunacak gençlere ihtiyacımız var diyerek yola çıktık. Bölgesel çalıştaylara 2039 başvuru aldık ama maalesef her birine 30’ar kişi seçebiliyoruz. Belirlediğimiz gençleri başvuru formları doğrultusunda belirliyoruz'' diye konuştu.

Seçilen gençlerin hiçbirinin siyasal düşüncesini, dünyaya bakış açısını bilmediklerini ifade eden Katıksız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Farklılıklarımızın en büyük zenginlik olduğuna inanarak farklılıkların gökkuşağı gibi ahengini oluşturmak için yola çıktık. Gençler farklılıklarıyla geldiler, düşüncelerini bizlerle paylaştılar ve gençliğin bölgesel olarak düşüncelerini aldıktan sonra 20 – 24 Kasım tarihleri arasında Konya’da 81 ilden gençlerimizle ulusal bir zirve gerçekleştirerek gençlerin düşüncelerini yansıtan bir sonuç belgesi ortaya koyacağız. Biz, Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın yolunun da gençlerin dinamizminin ülke kalkınma sürecine yansımasından geçtiğine inanıyoruz. Bugün bir kalkınma hikayesi başlatmak için Bursa’daydık. Buradan sonra İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri gençleriyle 27 – 29 Eylül’de buluşacağız, daha sonra 4 – 6 Ekim’de Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri gençleriyle buluşacağız. Gittiğimiz her coğrafyada farklılıkları zenginlik olarak gören inanmış gençlerle bir araya geliyoruz.

Bizim Türkiye’yi kurtarmak gibi bir derdimiz yok, istesek de bunu yapamayız ama bizim yaşadığımız coğrafyadaki gençlerin yaşamının akışına katkı sunmak gibi bir derdimiz var. Eğer birkaç gencin yaşamına bir bakış açısı katabilir, kırsaldaki kalkınma sürecinin bir parçası olmalarını sağlayabilirsek o vakit işte biz amacımıza ulaşmış olacağız. Çünkü o birkaç genç ortaya koyacakları başarı hikayesiyle uzun vadede yaşadığımız coğrafyanın kaderini değiştirebilir diye düşünüyoruz'' 

Proje Koordinatörü Ahmet Katıksız, son olarak katkılarından dolayı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Geliştirme Genel Müdürlüğü, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve gençlere teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.