Konya dahil 8 ildeki dolandırıcılık operasyonunda dikkat çeken ayrıntı! Çete liderinin eşi de gözaltına alındı

Adana merkezli ve aralarında Konya'nın da olduğu 8 ilde yapılan operasyonda, internete ilan vererek yaklaşık 500 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 30 şüpheli arasında çete liderinin karısının da olduğu ortaya çıktı.

Konya dahil 8 ildeki dolandırıcılık operasyonunda dikkat çeken ayrıntı! Çete liderinin eşi de gözaltına alındı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine yaklaşık 3 ay önce, internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla, gerçekte olmayan oto yedek parça, telefon, bilgisayar, ekran kartı gibi elektronik eşyalar için sahte satış ilanı vererek dolandırıcılık yapan bir çetenin olduğunu yönünde ihbarda bulunuldu.

Bunun üzerine yapılan araştırmada farklı meslek gruplarından yaklaşık 500 kişinin yüzbinlerce lira dolandırıldığı belirlendi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle ilan dolandırıcılığı" yaptığı değerlendirilen ve liderliğini Serkan T.’nin yaptığı çete üyesi 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana merkezli Ankara, Antalya, Bursa, Edirne, İstanbul, Konya ve Kütahya'da zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda şu ana kadar 30 zanlı gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Serkan T.’nin eşi Kübra T.’nin de olduğu ortaya çıktı. Kübra T.’nin ev hanımı olduğu, kocası gibi vatandaşları sahte ilan vererek dolandırdığı öne sürüldü. Karı kocanın dolandırıcılığı bir meslek haline getirdikleri ve bu yolla günlük yaklaşık 500 lira para kazandıkları iddia edildi.

Bu arada gözaltına alınan 30 kişi, adli tıp birimindeki sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor. Polis, baskın sırasında evlerde yaptığı aramada çok sayıda harddisk, bilgisayar ve cep telefonu ile bir miktar para ve altın ele geçirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.