Konya'da yetişiyor, 35 ülkeye ihraç ediliyor! Faydası saymakla bitmeyen siyah havuç, yüksek antioksidan içeriğiyle büyük ilgi görüyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde yetiştirilen siyah havuç, özel bir konsantre fabrikasında işlenerek 35 ülkeye ihraç ediliyor. Yüksek antioksidan içeren siyah havuç, Türkiye’de de yeni yeni ilgi görmeye başladı. (Siyah havucun faydaları neler?)

Konya'da yetişiyor, 35 ülkeye ihraç ediliyor! Faydası saymakla bitmeyen siyah havuç, yüksek antioksidan içeriğiyle büyük ilgi görüyor

Pandemiye rağmen üretimine ara vermeden devam edilen siyah havuç, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Özenle yetiştirilen havuçların hasadının yapılmasının ardından Ereğli Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalara taşınarak burada geçtiği işlemlerin ardından konsantre olarak dünya ülkelerine gönderiliyor.

konyada-yetisiyor-35-ulkeye-ihrac-ediliyor-siyah-havuc-yuksek-antioksidan-icerigiyle-buyuk-ilgi-goruyor-001.jpg

Fabrikada, ekonominin çarkları hızla dönerken ülke ekonomisine büyük girdi sağlanıyor.

Fabrikanın satış ve pazarlamasında görevli olan Oğuzhan Sarıca, siyah havuç konsantresinin yüksek antioksidan içeriğiyle birlikte özellikle yurt dışında epey revaçta olan bir ürün olduğunu söyledi.

konyada-yetisiyor-35-ulkeye-ihrac-ediliyor-siyah-havuc-yuksek-antioksidan-icerigiyle-buyuk-ilgi-goruyor-002.jpg

Doğal gıda boyası olarak daha çok kullanılmakta olup düşük bir oranla da olsa içecek endüstrisinde de kullanıldığını aktaran Sarıca, “Biz de bunun üretimini kendi arazilerimizden temin ettiğimiz hammaddeyle gerçekleştiriyoruz. Hasat sonrası ürünlerimizi ilk yıkamadan sonra araçlarla getiriyoruz. Ürünü yıkama havuzunda yıkayıp bütün yabancı maddelerden özellikle otundan, taşından ayırdıktan sonra seçme bandında uygun olanları seçip, suyunu sıkıp konsantre haline getiriyoruz” dedi.

konyada-yetisiyor-35-ulkeye-ihrac-ediliyor-siyah-havuc-yuksek-antioksidan-icerigiyle-buyuk-ilgi-goruyor-004.jpg

TÜRKİYE’DE YENİ İLGİ GÖRMEYE BAŞLADI

35 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Sarıca, “Bunun yanında Türkiye’de de yeni yeni ilgi görmeye başladı. Yurt içinde özellikle son günlerde duymakta olduğumuz mor ekmek ya da mor baklava tarzında ürünlerde de siyah havuç renklendirici olarak kullanılıyor. Biz tabi daha çok ihracata yönelik olduğu için yerli firmaları desteklemek amaçlı tedarikte bulunuyoruz. Her sene hem kapasitemizi ve ekim miktarımızı hem de sevkiyat kapasitesini geliştirmek durumundayız. Özellikle de bu yıl talebin geçtiğimiz yıllara oranla çok daha arttığını görebiliriz” diye konuştu.

konyada-yetisiyor-35-ulkeye-ihrac-ediliyor-siyah-havuc-yuksek-antioksidan-icerigiyle-buyuk-ilgi-goruyor-003.jpg

SİYAH HAVUCUN FAYDALARI NELER? SİYAH HAVUÇ NASIL TÜKETİLMELİ?

* Siyah havuç, yüksek miktarda A, C ve K vitaminleri ile potasyum, çinko, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içeriyor.
* İçerdiği bu vücudumuza faydalı vitamin ve mineraller sayesinde ilk olarak bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bizi hastalıklardan koruyor.
* Midemizin sağlığını korumamıza yardımcı olan siyah havuç, özellikle gastrit, ülser gibi mide asidi kaynaklı sorunların iyileşme sürecine destek oluyor.
* Siyah havuç, yüksek oranda besin lifi barındırdığından sağlıklı bir sindirim sistemimiz olmasını sağlıyor.
Bu özelliği sayesinde iştah artırıcı bir etki de oluşturabiliyor.
* Çok güçlü antioksidan özellikleri bulunduğundan vücudumuzu serbest radikallerden koruyor.
Bu özelliği de onun gripten tutun da çeşitli kanser türlerine kadar vücudumuzda koruyucu bir etki oluşturmasını sağlıyor.
* Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde hücrelerimizin temizlenmesini sağlıyor. Bu da cilt sağlığımızı olumlu etkiliyor.
* Daha ışıl ışıl, temiz bir cilt sağlamasının yanı sıra yaşlanma karşıtı bir etki de oluşturarak kırışıklıkların oluşmasına engel oluyor.
* Antioksidan özellikleri sayesinde siyah havuç, detoks suyu olarak da değerlendirilebiliyor. Ödem ve şişkinliklerden kurtulmak için kendisi tek başına en doğal reçetelerden biri sayılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.