Konya’daki yangın faciaları sonrası önemli uyarı: Cep telefonlarını gece şarjda bırakmayın!

Konya’da birbiri ardına yaşanan ve biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği, bir çocuğun da ağır yaralandığı yangın faciaları sonrası 'eski elektrik tesisatı' uyarısı yapıldı. Özellikle cep telefonlarının gece şarjda bırakılmaması gerekiyor.

Konya’daki yangın faciaları sonrası önemli uyarı: Cep telefonlarını gece şarjda bırakmayın!

Önce Karatay, sonra Meram ilçesinde bir gün arayla iki büyük yangın faciası yaşandı Konya’da. Türkiye’yi hüzne boğan olaylarda Hülya Yürür (24), hemşire Sevim Kayhan (36) ve kızı Melek Dağ (6), hayatını kaybetti. Vücudunda 3'üncü derece yanıklar oluşan Okay Yürür'ün (3) durumu ise hala ağır.

ŞARJDA BIRAKILAN CEP TELEFONU TEHLİKESİ

Elektriğin sadece bir güç değil can ve mal kaybına neden olabilecek yangınlar çıkarabilen bir güç olduğunu belirten Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Yeşildaş, vatandaşları bu konuda uyardı.

konyadaki-yangin-facialari-sonrasi-onemli-uyari-cep-telefonlarini-gece-sarjda-birakmayin.jpg

Yeşildaş, "Elektrik, teknolojinin de  gelişmesiyle evlerimizde kullandığımız cihazların fazlalaşmasına sebep oldu. Elektrikle çalışan cihazların prizler de hiç bir şekilde fazla takılı kalmaması gerekiyor. Cep telefonumuzun şarj cihazlarını sabaha kadar dolsun diye prizlere takılı bırakıyoruz. Bunlarda ısınmaya meyilli alet. Böylelikle ısınarak plastikleri eriyor ve yangınların çıkmasına neden oluyor. Buzdolabı harici evde olmadığımız zaman prizler de fiş takmamamız gerekiyor. 40-50 yıllık binalarda eski elektrik tesisatlar var, özellikle yeni teknolojik aletleri kaldırmıyor. Yeni binalarda ise ustalık ve kalfalık belgesi olan kişilere elektrik tesisatları yaptırın." dedi.

konyadaki-yangin-facialari-sonrasi-onemli-uyari-cep-telefonlarini-gece-sarjda-birakmayin-001.jpg

TEKNOLOJİK ALETLER PRİZDE UNUTULMAMALI

Elektriğin görünmeyen bir güç olduğunu belirten Başkan Yeşildaş,"insanımız, halkımız sadece elektriğe dokunursan çarpar düşüncesine sahip. Evet dokununca çarpan bir şey ama bunun zaman zaman yangın çıkartabilen ve ısı üretebilen bir güç olduğunu unutmamalıyız. Halkımız bu konuda bilinçli olması lazım kullanmış olduğumuz teknolojik aletleri prizde unutmamamız gerekiyor" diye konuştu.

konyadaki-yangin-facialari-sonrasi-onemli-uyari-cep-telefonlarini-gece-sarjda-birakmayin-002.jpg

ELEKTRİK TESİSATLARI 5 YILDA BİR KONTROL ETTİRİLMELİ

Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yeşildaş, “Teknoloji geliştikçe elektrikli cihaz kullanımı da artıyor. Elektrik tesisatlarımıza bir ömür biçemeyiz fakat 5 yılda bir mutlaka kontrol ettirmemiz gerekiyor. Gelişen teknolojiye tesisatımızı uygun hale getirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

konyadaki-yangin-facialari-sonrasi-onemli-uyari-cep-telefonlarini-gece-sarjda-birakmayin-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.