Konyalı 3 kardeşin çalınan 124 koyunu hala bulunamadı! Kuzuları biberonla besliyorlar

Konya’nın Hadim ilçesinde, 2 kardeşiyle birlikte küçükbaş hayvan yetiştiren Ali Sarıhan’ın ağılından çalınan 124 koyun hala bulunamadı. Geride kalan ve bazıları açlıktan ölen kuzuları biberonla süt verip beslemeye çalışan kardeşler, yardım bekliyor.

Konyalı 3 kardeşin çalınan 124 koyunu hala bulunamadı! Kuzuları biberonla besliyorlar

Hırsızların 124 koyununu çaldığı 3 kardeş, geride kalan 30 kuzuyu biberonla beslemeye çalışıyor.  

TAZİYEYE GİTTİKLERİNDE ÇALINMIŞ

Hadim'in Eğiste Mahallesi'nde oturan Ali Sarıhan (38), kardeşleri Abdullah (36) ve Serdar Sarıhan (32) ile  besicilik yaparak geçimlerini sağlıyordu. Sarıhan ailesi, 8 Ocak günü bir yakınlarına taziyeye gittiklerinde, mahallenin girişinde bulunan ağıldaki hayvanlarından 124 koyun çalındı.

8 KOYUNU KESİP TELEF ETMİŞLER

Hırsızlar, kamyona yükleyemediği 8 koyunu bıçakla keserek, telef etti. Ağılda sadece 30 kuzu kaldı.

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar-001.jpg

BİBERONLA BESLİYORLAR

Anne sütü gereken dönemde koyunları çalınan Sarıhan kardeşler kuzuları biberonla süt vererek beslemeye başladı. Sütle beslemekte güçlük çeken kardeşler, kuzulardan bazılarını koyunları olan yakınlarına verdi. 

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar.jpg

“KOYUNLAR ÇALINDI, KUZULAR ÖKSÜZ KALDI' 

20 yıldır babası ve 2 kardeşiyle birlikte küçükbaş yetiştirerek geçimlerini sağladıklarını belirten Ali Sarıhan, ''Bir yakınımız vefat etmişti. Biz de cenazeye ve taziyeye gittik. Daha önce ağılda Afganistan uyruklu bir çobanımız kalıyordu. O da işten ayrılmıştı. Hayvanlarımızın doğum dönemi olduğu için gece gündüz sürekli ağıla gelip kontrol ediyorduk. O gün cenaze olduğu için gelemedik ve 124 koyunumuz çalındı. Çalan kişilerin bizi takip ettiğini tahmin ediyoruz. Çünkü bizim gelmediğimizi fırsat bilip hayvanlarımızı çalmışlar. Kamyona yükleyemedikleri 8 koyunu keserek telef etmişler. Geriye kuzularımız kaldı. Kuzularımızın anne sütüyle beslenmesi gereken dönemdi ve elimizden geldiği kadarıyla biberonla süt vererek besliyoruz. 5 kuzumuz da açlıktan öldü. Bunun üzerine kuzuların bir kısmını beslemesi için koyunları olan yakınlarımıza verdik. 20 yıldır hayvancılık yapıyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için de yıllardır gece gündüz uğraşıyoruz. Şu an hem çalınan koyunlarımızdan olduk hem de kuzularımızı her gün süt vererek beslemekte güçlük çekiyoruz" dedi.  

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar-004.jpg

“BELKİ BİZİ DE ÖLDÜRECEKLERDİ”

Yaşananlardan maddi ve manevi olarak etkilendiklerini söyleyen Sarıhan, ''Koyunları biz yetiştirdik. O yüzden onlar da bizim birer çocuğumuz gibiydi. Hırsızlık olayının ardından 10 gün boyunca ağıla giremedim. Artık gece bile yatamıyoruz. Bir korku içindeyiz. Hırsızlığın gerçekleştiği gün belki bizim burada olmamızda da bir hayır vardır, diyoruz. Çünkü kamyona yükleyemediklerini vahşice kesmişler. Biz olsaydık belki bizi öldüreceklerdi. Koyunları devlet desteğiyle almıştık. Şu an 20 yıllık emeğimiz yok olup gitti. 4 aile buradan geçimimizi sağlıyorduk'' dedi. 

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar-002.jpg

'BESLEYEMEZSEK KUZULAR DA ÖLECEK' 

Kardeşlerden Abdullah Sarıhan da koyunlar geçim kaynakları olduğu için çocuklarının rızkının çalındığını belirtti. Sarıhan, ''Ben 8 yıl İstanbul'da kaldım ve orada çalışıyordum. Eşimi güçlükle ikna edip köyümüze dönerek hayvancılık yapmaya başladım. Çocuklarımızın rızkını çaldılar. Kuzuları da besleyemezsek onlar da ölecek'' diye konuştu. 

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar-003.jpg

“ÇOCUKLARIMIZ BİLE AĞLIYOR”

Çocukluktan itibaren hayvan yetiştiriciliği yaptıkları için hayatının büyük bölümünün meralarda koyun otlatmakla geçtiğini belirten Serdar Sarıhan da ''32 yaşındayım. Yıllarım merada koyun otlatmakla çadırda yatmakla geçti. Kimseye muhtaç olmadan ailece koyun yetiştirerek geçimimizi sağlıyorduk. Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarımız, koyunlara çok alışmıştı. Onlar bile ağlıyor, üzülüyor'' dedi. 

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar-005.jpg

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar-006.jpg

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar-007.jpg

konyali-3-kardesin-calinan-124-koyunu-hala-bulunamadi-kuzulari-biberonla-besliyorlar-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum