Maltepe Belediyesi ile Genel-İş, anlaşıldığını duyurdu, işçiler kararı oylamaya götürdü

Maltepe Belediyesi, DİSK'e bağlı Genel-İş ile yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandığını açıkladı. İşçiler ise kararı oylamaya götürdü.

Maltepe Belediyesi ile Genel-İş, anlaşıldığını duyurdu, işçiler kararı oylamaya götürdü

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Twitter paylaşımında, Genel-İş ile sürdürdükleri TİS görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını duyurdu.

Kılıç, iletisinde, "Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na özverileri için Maltepe halkı ve kurumum adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

maltepe-belediyesi-ile-genel-is-anlasildigini-duyurdu-isciler-karari-oylamaya-goturdu.jpg

"YASAL GREVİMİZ BUGÜN İTİBARIYLA SONA ERMİŞTİR"

Genel-İş'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda da şunlar kaydedildi:

"Maltepe Belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4 bin 700 lira oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibarıyla sona ermiştir."

DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun da gazetecilere son durum hakkında bilgi verdi.

Dolgun 23 Şubat'ta greve çıktıklarını hatırlatarak, mücadele vermeye devam ettiklerini söyledi.

Çok yüksek ücret talep ediyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu dile getiren Dolgun, "Arkadaşlarımızın çoğu 2 bin 800 ile 3 bin 100 gibi düşük bir maaşla çalışıyorlar. Bize 4 bin 400 teklif edildi. Dün itibarıyla bize 4 bin 600 teklif geldi. Biz bunu kabul edemeyeceğimizi arkadaşlarımızla paylaştık." diye konuştu.

maltepe-belediyesi-ile-genel-is-anlasildigini-duyurdu-isciler-karari-oylamaya-goturdu-001.jpg

İŞÇİLER OYLAMAYA GİTTİ

Greve kadar olan süreçte yaklaşık 6,5 ayda 6 toplantı yaparak 50 madde görüşebildiklerini anlatan Dolgun, şunları kaydetti:

"Genel merkez yöneticilerimiz de bu algıdan kaynaklı bu yükü bütün örgüt adına taşıyamayacaklarını, inisiyatif kullanıp toplu sözleşmeyi imzalayacaklarını söylediler. Zaten toplu sözleşme yetkisi de kendilerinde. Biz de bunun altına imza atmayacağımızı söyledik.

Herkes evde otururken, bu arkadaşlarımız herkesin yere attığı eldivenleri, maskeleri toplayarak salgınla yüz yüze mücadele verdiler. Böyle bir ortamda biz emeğimizin karşılığını istedik."

Grevdeki işçilerin oylamaya gittiklerini belirten Dolgun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben onlara yasal olarak genel merkez tarafından imza atılırsa grev sürecimizin biteceğini, eylemi sürdürmemiz anında da bunun bir 'iş bırakma' olacağını söyledim. Arkadaşlar da 'Biz irademizi sandığa koyalım, 'evet' çıkarsa işlerimizin başına döneceğiz, 'hayır' çıkarsa da mücadelemize devam edeceğiz.' dediler. Oylarını kullanıyorlar."

maltepe-belediyesi-ile-genel-is-anlasildigini-duyurdu-isciler-karari-oylamaya-goturdu-002.jpg

GREV 6 GÜN ÖNCE BAŞLAMIŞTI

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasındaki TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 6 gün önce grev başlatmıştı.

Greve çıkan işçiler arasında temizlik görevlilerinin de bulunması nedeniyle ilçedeki çöpler 6 gündür toplanmıyor.

Bu nedenle Maltepe Belediyesinin sorumluluk alanındaki birçok noktada çöp konteynerlerinin taştığı ve vatandaşların çöplerini dolu olan konteynerlerin yanına bıraktığı görüldü.

maltepe-belediyesi-ile-genel-is-anlasildigini-duyurdu-isciler-karari-oylamaya-goturdu-003.jpg

VATANDAŞLAR ÇÖPLERİN TOPLANMAMASINA TEPKİLİ

İlçede yaşayan vatandaşlar da çevreye kötü kokular yayılmasına neden olan çöplerin toplanmamasına tepki gösterdi. 

İlçe sakinlerinden Sevim Kabaklı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Maltepe Belediyesini aradığını belirterek, "Telefon açılışında 'hijyen, sosyal mesafe ve temizlik' diyorlar. Yerler çöp olduğu gibi her yer maske. Ama gerçekten rezillik şehrin göbeğinde. 2021 yılındayız ve çöpler yerlerde, rezillikten başka bir şey değil." diye konuştu.

Cüneyt Karakulak ise rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

Hasan Altın da Maltepe'de yaşadığını ve esnaf olduğunu belirterek, "Her taraf pislik içerisinde. Yürüyemiyoruz, çoluk çocuk dışarıya çıkamıyor. Bu koronavirüs döneminde insanlar daha da hasta olacak" dedi.

maltepe-belediyesi-ile-genel-is-anlasildigini-duyurdu-isciler-karari-oylamaya-goturdu-004.jpg

maltepe-belediyesi-ile-genel-is-anlasildigini-duyurdu-isciler-karari-oylamaya-goturdu-005.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.