Son Dakika: Sağlık Bakanlığı bebeklere yanlışlıkla korona aşısı yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı

Son Dakika Haberi! Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı bebeklere yanlışlıkla korona aşısı yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı

NTV'de bir programa katılan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, çocuklardaki aşılama uygulamasına ve vaka sayılarındaki artışa yönelik açıklamalarda bulundu.

“BEBEKLERE YANLIŞLIKLA KORONA AŞISI YAPILDI”

Kurugöl, bu esnada tartışmalara yol açan ifadeler kullandı. Yanlışlıkla 6 aylık bebeklere kızamık veya Hepatit B gibi aşılar yerine Kovid-19 aşısı yapıldığını belirten Kurugöl, bu durumun onlara hiçbir yan etkisi olmadığını hatta antikor sağladığını söyledi. Bu konudaki sonuçların yakında ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını sözlerine ekledi.

"ÜNLÜ BİR TIP DERGİSİNDE YAYINLANACAK"

Kurugöl’ün ifadeleri şöyle:

"Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla da karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. 6 aylık veya 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları yayınlayacağız zaten. Ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacak. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor."

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Açıklama sonrası, Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve Zafer Kurugöl’ün açıklamasıyla ilgili soruşturma başlattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.