Türkiye Tek Yürek kampanyasında söz verilen bağışın 41 milyar liralık kısmı yatırılmadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye Tek Yürek kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin liranın, 74 milyar 118 milyon 164 bin lirası yatırıldı" dedi.

Türkiye Tek Yürek kampanyasında söz verilen bağışın 41 milyar liralık kısmı yatırılmadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AFAD Başkanı Yunus Sezer ile AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

OKTAY: 115 MİLYAR LİRANIN 74 MİLYARI HESAPLARA YATIRILDI

Oktay, "Türkiye Tek Yürek kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin liranın, 74 milyar 118 milyon 164 bin lirası yatırılmıştır. Toplanan yardımın her bir kuruşu deprem bölgesinin inşa ve ihyasına harcanmaktadır. Taahhüt edilip henüz AFAD hesaplarına aktarılmayan kısmın da önümüzdeki günlerde söz verenler tarafından iletileceğine inanıyorum." dedi.

Hasar tespit çalışmaları hakkında da bilgi veren Oktay, "1 milyon 805 bin 842 bina incelenmiştir. Bu, 5 milyon 242 bin 140 bağımsız bölüme tekabül etmekte. Konut olarak baktığınızda 653 bin konut acil, ağır, yıkık ve orta hasarlı olarak tespit edilmiştir. Enkazların ise yüzde yirmisini kaldırmış durumdayız. Bu alandaki çalışmalarımız da çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yani artık ayağa kalkma dönemindeyiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.