Güneysınır’da koronavirüs ile mücadele sürüyor

Güneysınır Belediyesi, Koronavirüse (Kovid-19) karşı güvenlik önlemleri kapsamında merkez ve kırsal mahallelerde dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.

Güneysınır’da koronavirüs ile mücadele sürüyor

İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu genelge ile gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir; Belediye olarak tedbir ve önleyici eylem planı uygulamalarını sürdürdüklerini belirtti.

Başkan Demir “Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın  Koronavirüs için aldığı önlemler kapsamında biz de belediye olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Güneysınır merkez ve kırsal mahallerimizde bulunan resmi kurum binalarımız, camilerimiz, okullarımız gibi toplu yaşam alanlarında dezenfekte çalışmalarımızı belli bir program dahilinde aralıksız yerine getiriyoruz. Önleyici tedbirler kapsamında Belediyemizde nikah akitlerini gerçekleştirecek çiftlerimizin için nikah törenlerini misafirsiz sadece 2 şahit ile  sınırladık. Yurtdışına giriş çıkış yapmış vatandaşlarımız için evlenmek için müraacat edenlerde 14 gün kuralına dikkat etmeye başladık. Ayrıca cenaze hizmetlerimizden olan taziye evlerine gönderdiğimiz taziye arabası, masa,  sandalye,  çay servisi gibi hizmetlerimizi kalabalık ortam oluşmasını engellemek ve virüsün yayılmasını önlemek amacıyla  geçici olarak durdurduk. Zabıta ekiplerimiz tarafından da ilçemizde gerekli yerlerde denetimler yapılmakta olup hijyen ve dezenfektan konusunda gerekli uyarı ve önlemler alınmaktadır.

Merkez ve kırsal mahallerimizde yaşayan hemşehrilerimiz Belediyemizin 471 20 20 numaralı telefon hattını arayarak istek, talep ve şikayetlerini belediye binamıza uğramadan bulunduğu ortamdan iletebilirler.

Belediyemize ait işyerlerimizde kiracı olarak bulunan esnaf kardeşlerimiz ise tedbirler kaldırılıncaya kadar ödeme kolaylığı  sağlayacağız.

Bizim hemşehrilerimizden isteğimiz zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamaları, panik yapmamaları ve önleyici tedbirlere uymaları ayrıca bireysel hijyene önem vermeleridir. Resmi açıklamaların dışında hiçbir açıklamayı dikkate almamalarıdır. Bu süreci hep birlikte sağduyulu bir şekilde atlatacağız." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.