Haber Dairesi ANALİZ!

DUA

Haber Dairesi ANALİZ!

11 Mart’ta ilk vaka açıklandı ve kapıdan içeri giriş yapan virüs ile mücadele başladı.

Dünya sarsıldıkça sarsıldı. Göçmez denilen ülkeler göçtü. Diz çökmez denilen ülkeler diz çöktü. Güneş batmayan ülkeler güzellemeleri boşa çıktı.

Ülkemizin Başkanı, ümmetin Lideri’ne bir kez daha görev düştü. Hoş ne zaman düşmedi ki?

Kudüs’te mi, Doğu Türkistan’da mı, Arakan’da mı, Suriye’de Libya’da mı, gezide mi, 17/25 Aralık’ta mı, 15 Temmuz’da mı ne zaman görev düşmedi?

Koronavirüste de görev O’nundu. Kurmaylarını, bakanlarını yanına aldı Bilim Kuruluyla birlikte amansız bir mücadele başlattı.

İmdat diyenin imdadına koştu. 80 ülkeye maske, yoğun bakım üniteleri ve tıbbı malzemelerden oluşan tonlarca ağırlıktaki yardımları Hz Mevlana’nın sözüyle anlam bulan mesajla ulaştırdı.

Ta ötelerden gelen ahlak ve inançla 81 ilde reklamını yapmadan gizlice Cuma namazlarını eda ettirdi. Zira cuma muhakkak ki bir beldede kılınmalıydı.

Ve Diyanet İşleri Başkanına “Biz maddi olarak her türlü mücadeleyi veriyoruz, siz de manevi olarak mücadeleyi başlatın ülkemin semalarından dualar niyazlar eksik olmasın. Camilerden her gün dualar yükselsin ve 83 milyon milletim aminlerle bu salgın belasından kurtulmak için niyazda bulunsun” dedi.

Öyle de oldu.

Dualar Ramazan nazıyla birleşti. Sağlık Bakanı her gün rakamların aşağıya inişini müjdeledi.

Dua buydu. Duanın gücü buydu. İnanarak yapılan, gözyaşlarıyla yoğrulan ve arşta yankılanan aminler rahmet olarak geri döndü. Gecikmişlik ve virüs belasının tamamen ortadan kalkmaması da kendimizdendi.

Camiden yükselen duaları provoke edip Çav Bella çalan beyinsizlerin yüzünden rahmet gecikti.

Ama sabilerin, naz makamındaki ağzı dualı insanların gözyaşlarıyla yalvarıp yakarışı ötelerden gelen müjdeleri haber veriyordu.

Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı. Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden sadece birinde şemsiye vardı. Bu İnançtı.

Ve bugün bu inanca sahip fiili ve kavli duanın gücüne inanan bir lider vardı ve bu lider yardımına koştuğu insanların, el uzattığı ümmetin, 83 milyonun duası, kurmayları, bakanları ve kurduğu Bilim Kuruluyla giriştiği küresel mücadeleyi kazandı.

Duanın gücüyle yeniden kazanılan yeni hayat hayırlı olsun.

 

DRN ADAM #analiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.