Haber Dairesi’nin koronavirüs analizi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koranavirüs vaka durumunu açıklamasının ardından ülkemizdeki virüs etkileşiminde nasıl değişiklikler oldu? İşte son durum!

Haber Dairesi’nin koronavirüs analizi

Son verilere göre test yapma hızımız her gün artış göstermeye devam ederken bu durum enfekte olanların bir an önce tespit edilip hızlıca tedaviye başlanmasını sağladı.

Bu da kayıpların azalarak hastalıktan kurtulmanın yolunu açtı.

Bugün Kovid-19 yayılma hızı aşağı yönde yavaşlamaya geçti. Bu şekilde devam etmesi demek, hastalığı yenip, sağlık sisteminden ayrılanlar yerine sisteme daha az hasta girmesi demek olduğundan sağlık sistemi daha da başarılı sonuçlar çıkarmaya başlayacak demektir.

Yoğun bakıma giren toplam hasta sayısı az da olsa artmaya devam ediyor olsa da Türk Sağlık sistemindeki yoğun bakım ünite sayıları bu hızda bir artışı rahatlıkla karşılayabilecek düzeyde.

Bugün de enfekte hasta sayısı artmaya devam etmesine karşın entübe hasta sayısı düşmeye devam etti.

Fakat vefat eden hasta sayısı ivmeli olmasa da doğrusal bir şekilde artmaya devam ediyor.

Bu veriden Kovid-19 kaynaklı ölümlerde diğer sebeplerle ölümler, solunum yolları sebepli ölümlerin önüne geçmeye başlamış olduğunu gösteriyor.

Yani son verilere göre; kronik hastalıklar ölüm oranlarında artmasındaki en önemli etkenlerden biri haline gelmiş görünüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.