Haber Dairesi o sürücü ile konuştu

Haber Dairesi ekibi, Konya'da yılın ilk dakikalarında yapılan trafik uygulamasında alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el konulan, daha sonra hastane raporuyla alkollü olmadığını ispatlayarak ehliyetini geri alan sürücüyle görüştü. Selçuklu ilçesinde iş yerinde bulunan Faruk Coşar, "İş yerimde meyve yemiştim, ondan veya soğuk havanın etkisiyle cihazda 0,56 promil alkolü görünce inanamadım. Önce kamera şakası zannettim, kendimi savunmak için de umreye gittiğimi söyledim" dedi. İşte Coşar’ın açıklamaları.

Konya’da polis ekiplerince yeni yılın ilk saatlerinde Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde yapılan denetimde 0,56 promil alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el konularak para cezası kesilen Faruk Coşar, karara itiraz için hastanenin yolunu tuttu.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaptırdığı testte kanındaki promil sıfır çıkan Coşar, denetim yapan ekibe raporla itiraz etti.

Alkol almadığını kanıtlayan Coşar'ın cezası iptal edildi, ehliyeti de geri verildi.

- "KAN TAHLİLİNDE ALKOL OLMADIĞI KESİNLEŞTİ"

Haber Dairesi ekibi, Bosna Hersek Mahallesinde bulunan Meram Çıtır Simit’in sahibi olan Faruk Coşar’a ulaştı.

Haberi yayınlayan diğer gazetecilerin de gelmesiyle yaşadıklarını anlatmaya başlayan Coşar, gece iş yerinden evine gitmek üzere çıktığı sırada ekiplerin kontrolünde alkol testine tabi tutulduğunu söyledi.

Denetimde 0,56 promil alkollü çıkması üzerine büyük şaşkınlık yaşadığını anlatan Coşar, "Kendime güveniyordum, cihaza üfledim. İş yerimde de meyve yemiştim, ondan veya soğuk havanın etkisiyle cihazda 0,56 promil alkolü görünce inanamadım. Habercileri görünce önce kamera şakası zannettim. Ehliyetimi aldılar ve ceza kesildi. Kendimi savunmak için de umreye gittiğimi söyledim. İtiraz hakkımı kullandım. Hastaneye gittim ve kan tahlilinde alkol olmadığı ortaya çıktı. Ardından ekibe gittim ve raporlarla ehliyetimi aldım, cezası da iptal edildi." dedi.

Kendisini aklamanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Faruk Coşar, haberin altına yapılan hakaret dolu yorumların kendisi üzdüğünü sözlerine ekledi.

- OLAY

Merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde yılın ilk dakikalarında yapılan denetimde, durdurulan aracın sürücüsü Faruk Coşar'a alkol kontrolü yapmış, 0,56 promil alkollü olduğu iddiasıyla bin 228 lira ceza uygulanarak ehliyetine 6 ay el konulmuştu.

Alkol almadığını söyleyen sürücü Coşar, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Ben umreye gittim, ne alkollü" demişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.