Halkta elektrik indirimi beklentisi

Devlet, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiriyor; belediyeler su indirimi ve kira kolaylığı sağlıyor. Şimdi gözler elektrik dağıtım şirketlerine çevrilmiş durumdu. Vatandaşlar MEDAŞ’ın bu konuda Türkiye’ye öncülük yapmasını istiyor.

Halkta elektrik indirimi beklentisi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ekonominin çarklarını yavaşlattı.

Devlet, sosyal devlet anlayışını sonuna kadar hissettirdi.

Akaryakıt indirimleri, destek kredileri, dar gelirlere nakit yardımlar, emekliye katkılar, iş yerlerine çalışan yardımları, sağlıkçıların gelirlerinin iyileştirilmesi ve daha birçok alanda katkı sağlandı.

Konya başta olmak üzere belediyeler, su indirimi, kira kolaylığı gibi önemli gider kalemlerinde vatandaşın lehine kararlara imza attı.

MEDAŞ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN

Vatandaşlar elektrik dağıtım şirketlerinin de yaşananları göz önünde bulundurarak elektik fiyatlarında en az üç aylık indirime gitmesini bekliyor. MEDAŞ’ın bu konuda öncülük etmesini isteyen vatandaşlar, “Bugüne kadar hiç kimse ses çıkarmadı. Dağıtım şirketleri devletimizin, belediyelerimizin kararlarının dışında olmamalılar. Zaten herkes evinde ve daha fazla elektrik sarfiyatı var. Zor günlerden geçilerken vatandaşın beklentisini çok görmemeliler. Sarfiyat bedeli her ne ise bugüne kadar hiç kimse itiraz etmedi. Ama bugünlerde elektrik dağıtım şirketleri insaflı olmalı. Üç aylık bir indirim hiç bir firmaya zarar ettirmez. Ama vatandaşlar önemli bir iyileşme hisseder, moral bulur.” dedi.

Dağıtım şirketlerinin işletme maliyetlerinin esnek çalışma modeliyle düştüğüne vurgu yapan aboneler, MEDAŞ’ı vatandaşın yanında olmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.