İbrahim Kalın, Tantavi Kültür Merkezi'nde gençlerle buluştu

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın gençlerle buluşmasına ev sahipliği yaptı. 'Barbar, Modern ve Medeni: 21'inci Yüzyılı Anlamak' konulu sohbette gençliğe seslenen Kalın, ‘Batı söyleyecek sözünü tamamladı, İslam Dünyası sözünü arıyor. Eğer dünyaya söyleyecek bir sözümüz olacaksa ve hepimiz için aklın, refahın, huzurun ve barışın hakim olacağı bir gelecek olacaksa bunu birer seyirci olarak gerçekleştiremeyiz” diye konuştu. 

İbrahim Kalın, Tantavi Kültür Merkezi'nde gençlerle buluştu

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın konuşmacı olarak katıldığı 'Barbar, Modern ve Medeni: 21'inci Yüzyılı Anlamak' konulu gençlik sohbetine ev sahipliği yaptı. AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen sohbet programına İbrahim Kalın’ın yanısıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı ve Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, Ak Parti Meram Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uçar, Ak Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı Selman Avcı, Ak Parti Gençlik Kolları Üyeleri ve gençler katıldı. 

KALIN; “SOHBET HALKALARI YENİ DÜŞÜNCELER ORTAYA ÇIKMASINDA BÜYÜK ROL OYNAR” 

Konya’da gençlerle buluşmuş olmanın kendisi için apayrı bir keyif olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sohbet geleneğinin bizim kültürümüzdeki öneminden bahsetti. Sohbet halkalarının tarih boyunca ilmin ve düşüncenin zeminini oluşturduğunu söyleyen Kalın, böyle ortamların yeni fikir ve düşünce akımlarının ortaya çıkmasında büyük rol oynadığını ifade etti. Sohbet kelimesinin sahip, sahabe ile aynı kökten türediğini belirten Kalın, “Sahabi Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sohbetinde bulunmuş kişidir. Yol arkadaşlığıdır, sahip çıkmaktır. Biz dosta arkadaş deriz. Kişinin arkasında duran kişi anlamındadır. Sohbet medeni tecrübemizin temel taşlarından biridir. Sizlerle bugünkü buluşmamızda da çağı hep birlikte yeniden okuyacağız” dedi. 

KALIN; “BATI, MEDENİYET SÖZCÜĞÜNÜ SÖMÜRGECİLİĞİNİ MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN KULLANDI”  

Çağın kodlarının ekosistem içinde yeniden okunulması gerektiğinin altını çizen İbrahim Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çağın temel eğilimlerine baktığınızda tarihin sonu ve medeniyetler çatışması gibi iki önemli tezin ortaya atıldığı yılları görüyoruz. Bu tezlerin etkileri bugünde halen devam etmekte. Tüm bunlar küreselleşme ile beraber yaşandı. Bugün gerçeklik her an dönüşüyor. İmaj gerçekliğin yerini alıyor. Gerçeklikle ilişkimiz daha da perdeli, mesafeli ve yapay. Varlık tasavvuru ekrandan ve imajlar üzerinden. Batı, bugüne kadar medeniyet imajını sömürgeciliğini meşrulaştırmak için kullandı.  Medeniyet Avrupa için sömürgeci unsurlarının yayılma sürecini ifade ediyor. Batılı olmayan toplumları öncelikle geri, irrasyonel ve mitolojik göstererek işe başladılar. Sömürgeciliği önce bilinçaltlarında meşrulaştırdılar. İnsanları medeniyet götürdüklerine inandırdılar. Oysa bunun böyle olmadığı bugün çok daha net anlaşılıyor” 

KALIN; “BATI SÖYLEYECEK SÖZÜNÜ TAMAMLADI, İSLAM DÜNYASI SÖZÜNÜ ARIYOR” 

Batı’nın söyleyecek sözünü tamamladığına ve İslam Dünyasının da sözünü aradığına vurgu yapan Kalın, gençlere bu noktada tavsiyelerde de bulundu. ‘Hepimizin söyleyecek sözümüzün ne olacağı konusunda çalışmaya ve buna katkı sunmak adına neler yapabileceğini düşünmeye davet ediyorum” diye konuşan Kalın, “Eğer gelecek hepimiz için aklın, refahın, huzurun ve barışın hakim olacağı bir gelecek olacaksa bunu birer seyirci olarak gerçekleştiremeyiz. Türkiye artık pasif bir izleyici değil bir aktör. Çalışmalarınızı bu alanda yürütmeniz gerekiyor. Bugüne ve yarına iyi hazırlanmanız ve iyi yetişmeniz gerekiyor. Sizler sadece yarının değil bugünün de teminatısınız. Çağa bir şey söyleyeceksek ve istikamet kazandıracaksak bugün hangi enstrümanlarla kendinizi mücehhez kılacağınız çok önemli. Dünyaya söyleyecek sözümüzün kaynağı ise kendi inanç, ilim, irfan, kültür ve medeniyet geleneğimizdir. O medeniyetin canlı gövdesine tutunarak dünü anlarız ve yarını inşa ederiz” şeklinde konuştu. 

Gençlerle gerçekleşen sohbetin ardından Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, İbrahim Kalın’a Meram Kitabı, Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru ise halı hediye etti.

Başkan Kavuş ayrıca Meram Belediyesi tarafından restore edilerek Kültür ve Sanat Merkezine dönüştürülen Tantavi Ambarı hakkında İbrahim Kalın’a bilgi verdi. Kalın programın sonunda gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.