İlahiyatçı Ahmet Bulut Konya’da İHL öğrencileriyle buluştu

Meram Yaka’da bulunan Yaka Çumralıoğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun konuğu İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut 'Namaz Bilinci ve Diriliş' başlığı altında düzenlediği söyleşi ile namazın insan ve toplum yaşantısındaki önemi üzerine bilgilerini paylaştı.

İlahiyatçı Ahmet Bulut Konya’da İHL öğrencileriyle buluştu

Yaka Çumralıoğlu İHO Müdürü Ahmet Başünal programın açılışında yaptığı konuşmada, “Erdemli Okul” hedefiyle yola çıktıklarını, bu hedef doğrultusunda kültür, sanat ve değerler konusunda öğrencilerini yetiştirmek hususunda çaba sarfettiklerini söyledi. Ayrıca sıfır atık, israf, tasarruf, temizlik ve çevre bilinci oluşturmak, milli manevi değerlerin kazandırılması hususunda eğitim ve uygulamalarına önem verdiklerini anlattı.

Meram Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda 520 öğrenci ile buluşan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, öğrencilerle sohbet ederek kitaplarını imzaladı. Sohbetlerinde ağırlıkla namazın önemi üzerinde duran Yazar Bulut, keyifli bir ortamda geçen söyleşilerinin ardından kitaplarını imzaladı.

Uzun yıllardır edindiği bilgileri ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Yazar Ahmet Bulut, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta 'Namaz Bilinci ve Diriliş' başlığı altında bir sohbet gerçekleştirdi. Gençlere öğütlerde bulunan Ahmet Bulut, "Gençlerimizin ilk vazifesi, iyi bir Müslüman olmaktır. İyi bir Müslüman olmadıktan sonra hoca bile olsanız milleti dininden, imanınızdan edersiniz. İyi bir Müslüman olmadıktan sonra siyasetçi, doktor, mimar, mühendis olsanız da kar etmez" dedi.

"MUTLULUĞA AÇILAN KAPI NAMAZ"

Namazın imandan sonra Cenab-ı Allah'ın en çok üzerinde durduğu bir ibadet olduğunu hatırlatan Bulut, namazın önemi üzerine yaptığı konuşmada "Yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde ne yazık ki yüzde 70'i namaz kılmıyor. Yurt içi ve yurt dışında okulları ziyaret ederek öğrenci kardeşlerimize namazın ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Öğrenciler arasında namaz kılanların sayısı yüzde 5 ile yüzde 20 arasında değişiyor. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu rakam çok az seviyede. Peki, bir Müslüman neden namaz kılmaz. Eğer ölmemeye çareniz varsa istediğiniz gibi yaşayın ama bir gün ölüm bizi de bulacak. Çağımızın en büyük hastalığı stres ve gerginlik, en çok aradığımız şey ise tabii ki mutluluk. Fakat mutluluğu aradığımız adres yanlış olduğu için arayanlara mutluluk haram oluyor" şeklinde konuştu.

"NAMAZ CENNETİN ANAHTARI, MÜMİNİN MİRACIDIR"

Konferansa katılan gençlere din, toplum, sosyal ve günlük yaşam anlamında önemli tavsiyelerde bulunan Yazar Bulut, "Biz tüm yurdu geziyoruz, konferanslar veriyoruz. Bir kardeşimizin bile namazla buluşması, Kur'an ile tanışması tüm yorgunluğu alıyor. Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır. Namaz, Peygamberimizin hayatının merkezindeydi. Mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namazdır. Cenab-ı Allah kullarına namaza gelin kurtulun diye günde 5 sefer bizi çağırıyor. Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz, hiç düşündünüz mü? Kurtuluşumuzun anahtarı namazdır, imandır" diye konuştu

Katıldığı konferanslar ve söyleşilerde yaşadığı anıları katılımcılarla paylaşan Ahmet Bulut'a konferans sonunda Yaka Çumralıoğlu İHO Müdürü Ahmet Başünal tarafından tablo takdim edildi.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yazar Bulut, konferans bitiminde kitaplarını imzaladı.

Bulut ayrıca, Yaka Çumralıoğlu İHO öğrencilerinden namaz gönüllüsü olma sözü aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.