İş adamını 780 bin lira dolandırdığı ileri sürülen şüpheliler Konya yolunda yakalandı

Geri dönüşüm şirket olan iş adamını ellerinde hurda kurşun olduğunu söyleyip 780 bin lira dolandırdığı öne sürülen 4 kişi Konya-Aksaray kara yolunda yakalandı.

İş adamını 780 bin lira dolandırdığı ileri sürülen şüpheliler Konya yolunda yakalandı

İddialara göre, Aksaray'da geri dönüşüm şirketi bulunan Ş.O, sürekli hurda kurşun aldığı İzmir'deki firmayı arayıp, hurda kurşun siparişi vermek istedi. Firma yetkilileri de şu an için ellerinde malzeme olmadığını belirtip, iş adamını başka bir firmaya yönlendirdi. Ş.O. da dün yönlendirildiği firmayı arayıp, sipariş vermek istediğini ifade etti. Ş.O.’nun konuştuğu kişi, yetkili 4 kişinin Aksaray'da olduğunu ve yüz yüze görüşebileceklerini ifade etti.

Telefon görüşmesinin ardından Ş.O.'nun iş yerine Z.A. (24), Y.A. (54), Z.K. (30) ve M.K. (32) geldi. Şüpheliler, ellerinde hurda kurşun olduğunu, Ş.O.'nun İzmir'de sürekli çalıştığı şirkete giderek oradan teslim alabileceklerini söyledi. Yapılan görüşme sonucu Ş.O., sipariş verdiği kurşunlar için 780 bin lirayı 4 kişiye teslim etti. Ardından nakliye firmasını arayıp 3 TIR'ı, sürekli çalıştığı şirketin adresine gönderdi. Ancak burada şoförlere hurda kurşun teslim edilmedi. Telefonla bilgi alan Ş.O. dolandırıldığını anlayarak polise ihbarda bulundu.

Polis, şüphelilerin bulunduğu 35 plakalı otomobili, akşam saatlerinde Konya-Aksaray kara yolu Sultanhanı ilçesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 4 kişi gözaltına alınırken paralara da el konuldu. İş adamını dolandırmadıklarını ve parayı geri iade edeceklerini söylediği öğrenilen şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.