İşte Anadolu insanı! Konyalı Fatma nene parmağındaki yüzüğü çıkartıp depremzedelere gönderdi

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ailelerin yaraları kamu kuruluşları, vakıflar, dernekler, özel şirketler ve en önemlisi de vatandaşların yardımlarıyla sarılıyor. O yardımlar arasında öyle duygu yüklü olanlar var ki, gözyaşlarına hakim olmak mümkün değil. Son örnek, Konya’nın Kadınhanı ilçesinden. Belediyenin depremzedeler için yardım topladığını duyan Fatma nene, parmağındaki yüzünü çıkartıp eşi Yunus dedeyle Başkan Mehmet Madem’e gönderdi.

Depremin ardından Türkiye tek yürek oldu, depremzedelerin yaralarını sarmak için birçok kamu kuruluşu, vakıf, dernek, özel şirket ve en önemlisi de vatandaş bölgeye yardım gönderdi.

O yardımlar arasında öyle duygu yüklü olanlar var ki, duyan ya da gören gözyaşlarına hakim olamıyor. 

- FATMA NENE, PARMAĞINDAKİ YÜZÜĞÜ ÇIKARTIP GÖNDERDİ

Konya’nın Kadınhanı İlçesinde, belediye organizasyonuyla harekete geçen vatandaşlar, depremzede kardeşleri için 2 tır dolusu yardım malzemesi topladı. O yardımlar ilçe merkezinde tırlara doldurulduğu sırada bir Yunus dede geldi ve görevlilere bir yüzük verdi. 

Yunus Yıldız, yüzünün eşi Fatma Yıldız’a ait olduğunu, depremzedelere yardım toplandığını duyunca kendisiyle gönderdiğini söyledi. 

Bunu duyan görevliler ve o sırada çevrede bulunanlar, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Madem, Yunus dede ile Fatma neneye, bu duyarlı ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti. 

Badem, yaptığı açıklamada, “Fatma nenemizin bu davranışı bizi çok duygulandırdı. Parmağındaki yüzünü çıkarmış ve deprem bölgesine ulaştırılması için eşiyle bize göndermiş. Bir kardeşimiz de ayakkabı kutusunun içine ayakkabıyla birlikte örgü çorap da koymuş. Bizim milletimiz işte tam da bu! Kendilerinden Allah razı olsun.” dedi. 

 

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.