İşte bu gece yarısı giriş çıkış yasağı gelen iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de koronavirüs salgınını önlemek amacıyla alınan 4 yeni önemli tedbirini açıkladı. Buna göre 31 şehre araç giriş ve çıkışı yasaklandı. Peki koronavirüs nedeniyle yasak getirilen şehirler hangileri? İşte ayrıntılar.

İşte bu gece yarısı giriş çıkış yasağı gelen iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar sonrası koronavirüs salgınını önlemek amacıyla alınan 4 yeni tedbiri açıkladı.

Erdoğan, 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldiğini ve 31 şehre giriş-çıkışın yasaklandığını açıkladı.

Erdoğan ayrıca önemli bir kuralın daha geldiğini söyledi. Sosyal mesafeye en az üç adım olarak riayet edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır" dedi.

İşte bu gece 00.00 itibariyle araç giriş ve çıkışına kapatılan 31 şehir:

ADANA 

ANKARA

ANTALYA 

AYDIN 

BALIKESİR 

BURSA 

DENİZLİ

DİYARBAKIR 

ERZURUM 

ESKİŞEHİR 

GAZİANTEP 

HATAY 

İSTANBUL 

İZMİR 

KAHRAMANMARAŞ 

KAYSERİ 

KOCAELİ 

KONYA

MALATYA 

MANİSA 

MARDİN 

MERSİN 

MUĞLA 

ORDU 

SAKARYA 

SAMSUN 

ŞANLIURFA

TEKİRDAĞ 

TRABZON 

VAN 

ZONGULDAK 

Daha önce şehirler arası toplu taşımayı izne bağladıklarını, kendi arabalarıyla şehirler arası yolculuk yapan vatandaşları da şehir girişlerinde kontrole tabi tuttuklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Bu gece itibarıyla 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi, belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacaktır. Ülke içinde yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişleri ise devam edecek. İl Pandemi ve İl Hıfzısıhha Kurulları, kendi şehirlerinin ihtiyaçlarına göre bu tedbirleri daha da genişletebilecektir. 30 büyükşehrimiz ile Zonguldak'ta başlatacağımız araç giriş çıkışı yasağını, ilk etapta 15 gün süreyle uygulayacağız. Gerekirse süreyi daha da uzatacağız." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.