İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi'nde ihale tarihi belli oldu

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 450 milyon lira yatırım bedelli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi'nde ihale tarihinin belli olduğunu açıkladı. Etyemez “Bu önemli ve büyük projenin ihalesi 08 Ekim 2019’da yapılacak.” dedi.

İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi'nde ihale tarihi belli oldu

Etyemez yaptığı açıklamada, 150 bin dekar alanı kapsayacak olan Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi'nde, ihale sürecinin tamamlanmasıyla inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Projenin 1825 günde tamamlanmasının planlandığını belirten Etyemez, “Proje ile günümüz şartlarında yıllık 1043 TL/da net gelir artışı sağlanacak. Yıllık net gelir artışı ise 159,4 milyon TL olacak. Ayrıca proje ile 13 bin 700 kişiye tarımsal istihdam sağlanacak. Yapımı devam eden Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminin ardından Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemini de Ereğli'mize kazandırarak hem sudan tasarruf edeceğiz, hem de çiftçilerimizin kaliteli ve kolay sulama yapabilmesini sağlayacağız. Yaklaşık 1 milyar liralık her iki kapalı sulama sistemiyle çiftçimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak. Sulama sistemleriyle ilgili süreçleri yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.