Kar yağışı Konya'nın bu ilçesini teslim aldı

Yaklaşık 10 gündür kar yağışının etkili olduğu Konya'nın Hadim İlçesinde günlük yaşamda zorlukları da beraberinde getirdi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 1 metreye ulaşırken, ilçenin yüksek kesimlerinde yer yer 2 metreyi aşıyor. Çok sayıda enerji nakil direğinin yıkıldığı ilçede elektrik kesintisi yaşanıyor. Belediye ekipleri yolları ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışı Konya'nın bu ilçesini teslim aldı

Yaklaşık bin 500 metre rakıma sahip olan Konya'nın Hadim ilçesinde 10 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı günlük yaşamda bazı zorlukları da beraberinde getirdi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 1 metreyi geçerken, ilçenin yüksek kesimlerinde yer yer 2-3 metreyi buldu.

Okullar perşembe günü de tatil

Kar yağışıyla birlikte pazartesi günü öğleden sonra tatil edilen okullarda eğitim öğretim 3 gündür yapılamiyor. Hadim’de okullar perşembe günü de tatil edildi. Hadim Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde kar temizliği yaparken, vatandaşlar da evlerinin önünü ve çatıları temizlemeye çalışıyor. 

-Başkan'dan açıklama-

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, kar yağışının ilçe genelinde 10 gündür aralıklarla devam etiğini belirterek, “Yaklaşık 1,5-2 metre bölgesel olarak değişken şekilde kar yağışı meydana geldi. İlçe merkezi ve bağlı 15’den fazla mahallemizde elektrik kesintisi uygulanıyor, 150-200 civarında direk yıkıldı. Kar temizleme ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor. 32 mahallemizden şu anda sadece Alanya tarafında bulunan bir mahallemizin yolu kapalı. İnşallah Cenabı Allah bereketi versin. Tabii genel kapsamda düşünüldüğü zaman bir afete dönmeden, can kaybı olmadan bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle el birliği çalışmalarımız devam ediyor. Yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.