Karatay'a 3 adet mobil atık getirme merkezi kazandırıldı

Karatay Belediyesi 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında önemli çalışmaları bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına Karatay'a Mobil Atık Getirme Merkezi kazandırıldı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mobil Atık Getirme Merkezi ile amaçlarının kaynağında ayrı toplanan pil, metal, cam, elektrikli-elektronik gibi atıkları diğer atıklarla karıştırmadan depolayıp geri dönüşüm merkezlerine göndermek ve bu tür atıklarından

Karatay'a 3 adet mobil atık getirme merkezi kazandırıldı

Karatay Belediyesi çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran "Sıfır Atık" seferberliğine yönelik çalışmalarını arttırarak devam ettiriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Karatay  Belediyesi ilçeye üç adet Mobil Atık Getirme Merkezi kazandırdı.

Mobil Atık Getirme Merkezleri yoğun olarak kullanılan Nakipoğlu, Akabe ve Karaciğan Mahallelerinde vatandaşların hizmetine sunuldu. 

Mobil Atık Getirme Merkezi ile doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu sağlanması, atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme katkı sağlaması hedefleniyor.

Sıfır Atık Projesine destek vermek için Karatay'a kazandırılan Mobil Atık Getirme Merkezleri hakkında açıklama yapan Karatay Belediye Başkan Hasan Kılca; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Belediyemizce 3 adet Mobil Atık Getirme Merkezi aldık. Mobil Atık Getirme Merkezlerinde; elektrikli ve elektronik eşyalar, kağıt-karton, plastik, metal, cam, tekstil atıkları, bitkisel atık, yağ ve atık piller için ayrı bölmeler bulunuyor. Vatandaşlarımız söz konusu atıkları Mobil Atık Getirme Merkezine getirerek hem geri dönüşüm ve ekonomiye hem de Çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaktır. " ifadelerini kullandı.

Vatandaşları projeye destek vermeye davet eden Başkan Hasan Kılca; "Mobil Atık Getirme Merkezleri ile atıkları geri dönüşüme kazandırabilirsek, doğal kaynaklar ve enerji kaynakları korunacak, su kaynakları ve havanın kirlenmesi önlenecek hep birlikte ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Karatay Belediyesi olarak 'Çevreci Belediye' bilinciyle gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha temiz bir dünya bırakmak için çalışmalarımız aralıksız sürecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.