Karatay Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Karatay Belediyesi, vatandaşların bayramlarını sorunsuz bir şekilde geçirebilmesi için gerekli bütün önlemlerini aldı. Kurban ibadetinin sağlıklı koşullarda ve gönül rahatlığıyla yerine getirilebilmesi adına çalışmasını tamamlayan Karatay Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında da ilçedeki kurban kesim yerlerindeki düzenlemeler için hazırlığını yaptı. Belediye ekipleri, vatandaşların karşılaşabileceği olumsuzluklar karşı bayram boyunca görevlerinin başında olacaklar.

Karatay Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Karatay Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kurbanlıklarını hijyenik koşullarda satış ve kesim yapabilmesi için gerekli tedbirleri aldı. 

Vatandaşların Kurban Bayramını huzur içinde geçirmeleri için nöbetçi ekipler ve acil müdahale ekipleri bayram boyunca 24 saat görev başında olacak.

Karatay’da belirlenen kurban kesim yerlerinde gerekli düzenleme, yenileme, temizlik ve ilaçlama çalışmalarını düzenli şekilde gerçekleştirmeye devam edecek olan belediye ekipleri, vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için bu Kurban Bayramı’nda da hizmetlerini aksatmadan sürdürecek. 

Bu yıl ilçenin 13 farklı yerinde oluşturulan kurban kesim alanlarında vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik ortamda gerçekleştirmelerine katkı sunmayı hedefleyen Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri temizlik çalışmalarını yaparken, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri ise kurban kesim yerlerine kurban askılıklarını yerleştirdi.  

Bayramın ilk gününden itibaren belediye nöbetçi ekipleri temizlik çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam edecek. Kurban kesim alanları, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından temizlenerek dezenfekte edilecek ve kötü koku, görüntü ile çevre kirliliği oluşmasının önüne geçilecek. 

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise belirlenen kurban kesim yerlerinde veya kendi özel mülkünde, kurban kesimi sırasında ve sonrasında kurallara uymayanların denetimlerini sıkı bir şekilde yapacak.

Birimler, olası ihlaller karşısında ise kabahatler kanununun ilgili hükümleri ve yönetmelikler doğrultusunda yasal işlem uygulayacak. Yine zabıta ekipleri, koronavirüs tedbirleri bayram boyunca maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda da vatandaşlar bilgilendirilecek.

Öte yandan her konudaki istek ve şikayetlerin iletilebildiği 0 332 350 13 13 nolu telefon hattı da bayram süresince vatandaşların hizmetinde olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.