Karatay'da lavanta hasadı başladı

Karatay Belediyesi tarafından Saraçoğlu Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik alanda oluşturulan ve 90 binin üzerinde Lavanta fidesinin ekildiği Karatay Belediyesi Lavanta Bahçesi’nde hasat başladı. İlk hasadı yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın kullanılan, nektarı ve kokulu çiçekleriyle arıcılığa da katkısı olan lavantanın ilk hasadını yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''Hayata geçirdiğimiz proje ve hizmetlerle Karatayımız

Karatay'da lavanta hasadı başladı

Karatay Belediyesi’nin Saracoğlu Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik alanda oluşturduğu Lavanta Bahçesi’nde hasat başladı.

Geçtiğimiz yıl 90 binin üzerinde fidanın dikildiği bahçede inceleme yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, işçilerle ilk hasadı da yaptı.

Kılca, güzellikleriyle bulundukları yerleri turizmde çekim merkezi haline getiren, üretimleri dolasıyla da ekonomik anlamda üreticisine önemli kazançlar getiren lavantaların dikimini geçen yıl büyük bir heyecanla yaptıklarını hatırlatarak, bugün de ilk hasadı yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

KARATAYIMIZA DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ 

Başkan Kılca “Şehrimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bu çabamızla Karatayımıza bir yandan hizmet ederken diğer taraftan da Konyamıza değer katıyoruz. Saraçoğlu Mahallemizde 90 bin metrekarelik alanda oluşturduğumuz Lavanta Bahçemize 90 binin üzerinde lavanta fidanı dikmiştik. Bugün de hep birlikte lavantalarımızın ilk hasadını yapıyoruz. Lavantalarımızın bir kısmı yağ bir kısmı da çiçekçilik sektöründe değerlendirilecek. Dolayısıyla Karatay Belediyesi Lavanta Bahçesi, hem ekonomiye hem de turizme katkı sunacak. Lavanta bahçemizi gezip, burada fotoğraf çektirmek ve bu çiçeklerin eşsiz kokusunu içlerine çekmek için buranın iyi bir tercih olacağını, yine bahçemizin fotoğraf tutkunlarının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de yeni gözde mekânları arasına gireceğine inanıyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.