Karatay'da parklar salgın sonrasına hazırlanıyor

Karatay Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele ve önlem amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Karatay Belediyesi bu kapsamda; ilçedeki parklarda çevre düzenleme, tadilat, yenileme ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. 

Karatay'da parklar salgın sonrasına hazırlanıyor

Parkların bakım çalışmalarından sonra dezenfeksiyon işlemi, çevre düzenleme çalışmaları yapılarak parklar salgın sonrasına hazır hale getiriliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında parkları, oyun ve spor gruplarını kapatan Karatay Belediyesi, salgın sonrası için hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler, özellikle ailelerin uğrak yeri olan parkları tek tek tarayarak eksiklikleri gideriyor.

Belediye ekipleri, parklardaki oyun gruplarının tamirini yapıyor, kullanılamaz durumda olanları ise yenileriyle değiştiriyor. Çocukların güvenli bir ortamda oynayabilmeleri için kauçuk zeminlerin onarımını yapıyor. Yıpranan çocuk oyun gruplarını yenileyen ekipler, parklardaki spor aletlerinin de bakımını yapıyor, bozulanları tamir ediyor.

Yeşil alanların da bakımını yapan ekipler, özelliğini yitiren çim alanları yeniden yeşillendiriyor. Parklardaki mevcut ağaçların bakımı da yapılırken yeni bitkilerin dikimi ve yabancı ot temizliği yapılıyor.

Karatay Belediyesi ekipleri parkların bakım ve onarımını tamamladıktan sonra belediyenin ilaçlama ekibi parkları dezenfekte ediyor. Virüsün ülkemizde ilk görüldüğü günden bu yana ilçedeki tüm kamusal alanları ilaçlayan ekipler; oyun grupları, oturma grupları ve spor aletleri başta olmak üzere parkları köşe bucak hijyenik hale getiriyor.

SALGIN SONRASINA HAZIRLANIYORUZ

Kovid - 19 ile mücadele için tüm imkanları seferber ettiklerinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; "İlçemizdeki parklarımızın bakım ve onarımını, çevre düzenleme çalışmalarını ve dezenfekte işlemlerini yapıyoruz. Parklarımızdaki oyun ve oturma grupları ile spor aletlerinin bakım ve tamirini yaptıktan sonra bunları dezenfekte ederek kullanıma hazır hale getiriyoruz. Büyüklerimiz ile çocuklarımızın evlerde sıkıldığını biliyorum, ama biraz daha sabırlı davranarak bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Öte yandan 13 Mayıs'ta 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek çocuklarımız için oyun parklarımızı her ihtimale karşı hazır hale getirdik. Ben yine de parklara gidecek çocuklarımıza ve ailelerimize sosyal mesafe kuralını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Salgın sona erdiğinde, yasaklar son bulduğunda tertemiz hale getirdiğimiz parklarımız yine huzur ve güven içinde hemşehrilerimizi ağırlayacak. Hemşehrilerimiz şimdi evde kalsın, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmasın. Biz çok daha güzel günler için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Parklarımızda çaylarımızı hep beraber yudumlayacağız inşallah" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.