Karatay Zabıta'dan öğrencilere meyve ikramı

Karatay Belediyesi, Yerli Malı Haftası dolayısıyla ilçeye bağlı Mahide Koşukçu İlkokulu, Hasan Ali Yücel İlkokulu ile Selahattin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerine meyve ikramında bulundu. 

Karatay Zabıta'dan öğrencilere meyve ikramı

Özellikle okullarda öğrencilerin yerli tüketim yapmasına, tutumlu ve bilinçli tüketici olması amacıyla gerçekleştirilen Yerli Malı Haftası etkinlikleri, bu yıl da çeşitli program ve projelerle kutlandı. 

Karatay Belediyesi de Konya Pazarcılar Odası ile ortak bir projeyi hayata geçirerek ilçeye bağlı Mahide Koşukçu İlkokulu, Hasan Ali Yücel İlkokulu ile Selahattin Eyyubi İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerine meyve ikramında bulundu. 

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yanı sıra Konya Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı projeyle üç okulda eğitim gören öğrencilere meyve dağıtıldı. 

YERLİ ÜRETELİM YERLİ TÜKETELİM 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yerli malı haftası ile ilgili olarak kendisinin de güzel anıları olduğunu belirterek böyle anlamlı haftaların anlamlı projelerle kutlanmasının önemli olduğunu söyledi. 

Başkan Hasan Kılca, “Yerli Malı Haftası olarak bildiğimiz ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ dolayısıyla Konya Pazarcılar Odamız ile birlikte yavrularımıza meyve ikramında bulunduk. Ben öncelikle zabıta ekiplerimize ve destekleri dolayısıyla Konya Pazarcılar Odası Başkanımız Sayın Yasin Aktaş’a ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi artık günümüzde devletleri dünya sahnesinde etkili kılan önemli unsurların başında ekonomi ve gelişmişlik düzeyleri geliyor. Yerel üretimde aktif rol oynayan, kendi kendine yetebilen, uluslararası pazara ürün ve teknoloji sunabilen ülkeler söz sahibi oluyor. Yerli malı üretiminin kalitesini arttırmak, kullanımını teşvik etmek, bu amaca yönelik yeni yol ve yöntemler bulmak da bu manada önemli. Hamdolsun ülkemiz son yıllarda yerli üretim konusunda çok önemli mesafeler aldı. Geçmişte yurtdışından aldığımız birçok ürünü ve cihazı artık kendimiz üretir hale geldik. Tabii üretimin yanında yerli tüketim de çok önemli. İnşallah bugün olduğu gibi gelecekte de kendimiz üretirsek, ülkemizde üretilen ürünleri tüketirsek Türkiyemiz çok daha güçlü bir ülke olur. Onun için de Yerli Malı Haftası’nda böyle bir proje yapmak istedik. Öğrencilerimizden, çocuklarımızdan tek beklentimiz ülkesini, milletini, bayrağını ve ülkemizin değerlerini sevip korumalarıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.