Kavuş: Gören gözümüz, halka açılan kapımızsınız

‘Zabıta Haftası’ etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı ve amirleri, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u, Bem-Bir-Sen Sendikası Konya İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ise Meram Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.  

Kavuş: Gören gözümüz, halka açılan kapımızsınız

1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yavuz Kızılaslan ve daire amirleri, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u makamında ziyaret etti. 

“ZABITA, GÖREN GÖZÜMÜZ, HALKA AÇILAN KAPIMIZDIR” 

Bu yıl 193'üncüsü kutlanan hafta dolayısıyla gerçekleşen ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Kavuş, zabıtanın modern şehir hayatının olmazsa olmazı olduğunu dile getirdi. Zabıtanın kontrol ve denetimlerle insan sağlığına sunduğu katkının yanısıra şehir hayatını düzenlemede önemli bir rol üstlendiğini belirten Başkan Kavuş “Şehrin birçok açıdan daha yaşanabilir bir hal almasında en önemli yük zabıtalarımızın omuzlarında. Bu görevi yürüten arkadaşlarımız, şehrin düzeni ve sağlığı açısından önemli bir vazife yürütürken aynı zamanda belediyelerimizin gören gözü, duyan kulağı, tutan eli, halka açılan kapısı hatta vitrini mesafesindedir. Büyükşehir Belediyemiz ve diğer merkez ilçeler ile ortaya konulan koordinasyon içindeki çalışmalar sayesinde Konya tüm Türkiye’ye örnek bir şehircilik sergiliyor. Bu vesile ile tüm zabıta arkadaşlarımın haftasını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.      

 “ZABITALARIN ÖZLÜK HAKLARI İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR” 

Zabıta haftası dolayısıyla bir diğer ziyaret de Bem-Bir-Sen Konya Şubesi tarafından Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne gerçekleştirildi. Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacer Önder, Latif Erdoğan ve Eyüp Çelik ile gerçekleştirdiği ziyarette, sendika olarak zabıta hakları için verdikleri mücadeleden bahsetti. Bu çalışmalar sonucunda zabıtaların 5’lik dereceden 3’lük dereceye düşmesiyle birçok hakkın elde edildiğini kaydeden Büyükaslan, bundan sonraki aşamada zabıtalara da yıpranma payı hakkı verilmesi ve 3600 ek göstergeye dahil edilmesi gibi konularda çaba sarfettiklerini ifade etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.