Keşfedilmeyi beklerken polise yakalanmışlar

Sakarya’nın Geyve ilçesinde ellerine aldıkları tüfeklerle video çekip TikTok’ta yayınladıktan sonra gözaltına alınan 20 gençten 18’i serbest bırakıldı. 1'i tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla salıverildi. Gençlerin ifadelerinde, sosyal medyada dizi sahneleri benzeri görüntüler çekerek keşfedilmeyi hayal ettiklerini anlattığı iddia edildi.

Keşfedilmeyi beklerken polise yakalanmışlar

Geyve ilçesinin Çeltikler Mahallesi’nde yaşayan bir grup genç, sosyal medya hesaplarında ellerinde silahlarla çekilmiş video görüntüleri paylaştı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntü ve fotoğrafları inceleyerek, gençlerin kimliklerini belirledi.

Dün 315 polis ile düzenlenen operasyonda 20 genç gözaltına alındı.

Gençlerin evlerinde yapılan aramalarda, 9 tüfek, 3 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 22 uyuşturucu hap, 5 kök kenevir, 1 gram esrar, 116 tabanca fişeği ve 31 tüfek fişeği ele geçirildi.

ÜNLÜ OLMA HAYALLERİ VARMIŞ!

Gözaltına alınan gençlerin polisteki ifadelerinde, dizi sahnelerine benzer video klip çekip sosyal medyada yayınlayarak keşfedilmeyi umduklarını, bu amaçla sosyal medya uygulaması TikTok için videolar çektiklerini anlattığı ileri sürüldü.

120 BİN LİRA CEZA YEDİLER

Savcılık kararıyla el konulan silahlar incelenmek üzere kriminale gönderildi. Gözaltına alınan gençlere sosyal mesafe kuralına aykırılıktan 3'er bin lira ceza verildi. 12 gence de ayrıca ruhsatsız silah taşıdıkları için 5’er bin liradan toplam 120 bin lira ceza kesildi.

18 KİŞİ SERBEST KALDI

8’i 18 yaşından küçük 20 gencin polisteki sorguları tamamlandı. 18 genç ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Uyuşturucu ticaretinden sabıkası ve yakalaması bulunan S.D, sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklanırken, İ.K. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.