Kılca: İnsanlığın koronavirüsten kurtuluşu için dua edelim

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajla tüm İslâm âleminin kandilini tebrik etti. Berat Kandili’nin kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesi olduğuna vurgu yapan Başkan Kılca, “Bu mübarek geceyi fırsat bilerek dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten insanlığın kurtuluşu için dua edelim” dedi. 

Kılca: İnsanlığın koronavirüsten kurtuluşu için dua edelim

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ramazan Ayı’nın gelişini müjdeleyen Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Hasan Kılca, Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi yüce Allah'a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden biri olan Berat Kandili’nin tüm insanlık adına önemli bir fırsat olduğunu belirtti. 

Kılca’nın mesajı şöyle:

“Berat Kandili; kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesidir. Berat Kandili, bizlere tefekkür etme, kendimizi sorgulama, dargınlıkları, küslükleri giderme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Berat, Yaradan’ın affına erişebilmek için yaradılanı affetme günüdür. Bu mübarek geceden gerçek manada istifade edebilmenin yolu, nefsi muhasebe etmek ve vicdani sorgulamadan geçiyor.”  

İNSANLIĞIN BU VİRÜSTEN KURTULMASI İÇİN DUA EDELİM

Dünyayı saran Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele içinde bulunduğumuz bu dönemlerde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, mesajının devamında; “İnsanlık büyük bir virüs salgınıyla karşı karşıyadır. Türkiye olarak el ele verdik, bu hastalıkla amansız bir mücadele içerisine girdik. Bu mübarek geceyi fırsat bilerek Rabbimizden insanlığın bu virüsten kurtuluşu için dua edelim. Bu gece vesilesiyle virüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Berat Gecemizin; milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için bu virüs belasından kurtuluşa, sağlığa, afiyete ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.