Kızılay Karatay Gönüllüleri kapı kapı dolaşıyor

Salgın döneminde Vefa Sosyal Destek Gruplarına büyük katkı sağlayan Kızılay Karatay Şubesi, kurduğu gönüllü ordusuyla Konya’daki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Kendi araçlarıyla seferber olan Kızılay gönüllüleri kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Kızılay Karatay Gönüllüleri kapı kapı dolaşıyor

Kızılay Genel Merkezinin şubeleşme çalışmaları meyvelerini veriyor. Türkiye’nin tüm dünyada öncü yardım kuruluşlarından olan Kızılay, Türkiye’de başlattığı gönüllü üye çalışmalarıyla halkın her yanında olmayı hedefliyor.

Kızılay Karatay Şubesi, salgın tedbirlerinin başladığı günden bu yana organizasyon gücünü arttırarak ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Yüzlerce gönüllü, kamu kurumlarıyla işbirliği sonucu oluşturulan ihtiyaç sahipleri listelerini ve yardım malzemelerini alarak ilçede kapı kapı dolaşıyor. Kızılay Karatay Gönüllüsü 42 ekip, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan 18 Mayıs Pazartesi günü kendi araçlarıyla seferberliğe katılarak 700 aileye ulaştı.

Karatay Şube Başkanı Mehmet Tekkaymaz, salgın döneminde maddi desteğe ihtiyaç duyan ailelerin arttığını ve her aileye ulaşmak için Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle birlikte yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi. Üç aylık dönemde binlerce aileye ulaştıklarını belirten Tekkaymaz, “1007 aileye 400 TL nakdi yardım, bin 987 aileye gıda kolisi, 396 aileye 100 TL’Lik alışveriş kartı ve 8 bin 600 Ramazan pidesi dağıtımını gerçekleştirdik. “Kırmızı Yelekliler” yani gönüllülerimiz hızlı bir şekilde organize olarak sokak sokak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Ayrıca genç gönüllülerimiz Vefa Ekipleriyle birlikte evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Kızılay’a güvenerek yardımlarını ulaştıran ve bu yardımları bir köprü gibi halka götüren tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.