Konu Konya olunca açıklamaları çarpıtıp yine saldırıya geçtiler

Her fırsatta Konya aleyhine çalışma yapıp saldırıya geçen çevreler, bu kez koronavirüsle mücadele üzerinden hem şehri karalama hem de başarıyla yürütülen çalışmaları boşa çıkarma çabası içine girdi. İşte son gelişmenin ayrıntıları ve gerçekler...

Konu Konya olunca açıklamaları çarpıtıp yine saldırıya geçtiler

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un ‘Konya’daki hastaneler dolu, hastalar kabul edilmiyor, şehir dışından Konya’ya COVİD-19’lu hastalar sevk ediliyor’ şeklindeki ifadelerinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu açıklamaya atfen sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. 

Bakan Koca paylaşımında İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un ismini kullanmadan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti, hastane doluluk oranlarını başta yoğun bakım olmak üzere tüm servisleri rakamları ile açıkladı. 

Sağlık Bakanı Koca paylaşımının devamında, "Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın" dedi.  

Bu ifadeler sonrası bazı basın yayın kuruluşları, söz konusu Konya olunca saldırıya geçip, ‘Bakan Koca Konya İl Sağlık Müdürünü yalanladı’ başlığı ile konuyu maksatlı bir şekilde farklı bir mecraya taşıdı. 

Fahrettin Yokuş’un iddialarına karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasını İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'a yapılmış bir açıklama gibi gösterme çabası Konya kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılandı.

 

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.