Konya bir şehidini daha sonsuzluğa uğurladı

Suriye'nin Azez ilçesindeki üs bölgesine teröristlerce düzenlenen havan saldırısında yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer (25), memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Konya bir şehidini daha sonsuzluğa uğurladı

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat'tan düzenlenen havan saldırısında şehit düşen Piyade Onbaşı Yunus Mermer’in (25) naaşı sabah saatlerinde Meram İlçesi Havzan Mahallesindeki baba ocağına götürülerek helallik alındı. 

Şehidimizin naaşı daha sonra polis araçlarından oluşan konvoyla Musalla Mezarlığındaki Namazgah'a getirildi. Bu sırada alanı dolduran çok sayıda kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı, tekbir getirdi.

Şehit Mermer'in babası Recep, annesi Necla ve kız kardeşi Fatma Zehra Mermer ile nişanlısı Buse Kocabaş, burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Bu sırada şehidin kız kardeşi Fatma Zehra Mermer'in, "Polis olup ağabeyimin öcünü alacağım" sözleri törendekileri duygulandırdı. Şehit Mermer'in nişanlısı Buse Kocabaş askeri kamuflajla cenaze törenine katıldı.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları ile Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, siyasiler, askerler ve binlerce vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Öğle namazının ardından cenaze namazını Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu kıldırdı. 

Şehidimizin naaşı daha sonra silah arkadaşları ve vatandaşların omuzlarına alınarak Konya Şehitliğine götürüldü. 

Şehit askerimiz burada toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.