Konya Büyükşehir’de koronavirüse rastlandı mı? Başkan Altay test yaptırdı mı?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyenin bazı birimlerinde koronavirüs vakalarına rastlandığına dair haberlere açıklık getirdi. Başkan Altay, “Her kurumda olduğu gibi bizde de testi pozitif çıkanlar var. An itibariyle ‘şu birimde kriz var burayı tamamen kapattık’ diyeceğimiz bir durum söz konusu değil.” dedi. Başkan Altay, kendisinin test yaptırıp yaptırmadığıyla ilgili soruya da cevap verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gündemi ve yatırımlarını değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, habercilerin sorularını da cevapladı.

Belediyenin bazı birimlerinde koronavirüs vakalarına rastlandığıyla ilgili haberler sorulan Başkan Altay, şunları söyledi:   

“Her kurumda olduğu gibi bizde de hastalar var. Bunu iki gruba ayırmak gerekiyor. Birincisi fiilen testi pozitif çıkanlar, bir de filyasyondan dolayı tedbir alınanlar var. Arkadaşlarımızın birçoğu bu kapsamda. Bazı birimlerimizde hastalık var ve gerekli tedbirleri alıyoruz. Vatandaşla iç içe kurumlarız. Hem Büyükşehir hem de KOSKİ binlerce insanın geldiği kurumlar. Biz gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Mesafeye uyuyoruz, maske takıyoruz ve hijyene özen gösteriyoruz. Ama bu sonuçta bir salgın, herkesi bulabilir.” 

“BU SÜRECİ EL BİRLİĞİ İÇİNDE ATLATABİLİRİZ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük açıklamalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Altay, “Dün elhamdülillah ilk 5’ten düştük. Biz bu süreçte kurumsal olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Eksiklerimiz elbette vardır, ama Türkiye’de bu işi en iyi yürüten illerden biri Konya’dır. Ama biz ne yaparsak yapalım, vatandaş aynı hassasiyeti oluşturmuyorsa bunu kontrol etme şansımız yok. O yüzden bizim hassasiyetimizin Konyalılar’da da oluşmasını arzu ediyoruz. Bu süreçten hep birlikte kurtulabiliriz. Konyalılar’dan bu konuda hassasiyet bekliyoruz.” dedi.  

BAZI DAİRE BAŞKANLIKLARININ KAPATILACAĞI İDDİASI

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bazı daire başkanlıklarının kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Altay, “Ama bazı birimlerde arkadaşlarımızın testleri pozitif çıktı. Onun için bazı arkadaşlarımızı tedbir amaçlı evde çalıştırıyoruz. An itibariyle şu birimde kriz var burayı tamamen kapattık diyeceğimiz bir durum yok. İlk 5’ten düştük ve sayılar biraz toparlanmaya başladı.” diye konuştu…  

“BELLİ ARALIKLARLA TEST YAPTIRIYORUM”

Kovid-19 testi yaptırıp yaptırmadığı da sorulan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şu an benim koronavirüs testlerimde bir sorun yok. Belli aralıklarla test yaptırıyorum. 2 hafta önce de Sayın Cumhurbaşkanımız ile birkaç toplantıya katıldım. Oraya katılan herkese test yapıyorlar. Bir sorun görünmüyor. Süreçte ayakta kalmamız önemli, çünkü karar verilecek zamanlardayız.” ifadelerini kullandı.   

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.