Konya Büyükşehir’den ilk kez beton yol uygulaması

Konya Büyükşehir Belediyesi, Aslım Caddesi’nde tamamen yerli malzemeler kullanılarak hazırlanan karışımla beton yol çalışması yapıyor. Bitüm içerikli yol kaplamalarından yüzde 30 daha ekonomik ve uzun ömürlü olması beklenilen beton yol ilk kez yapılıyor.

Konya Büyükşehir’den ilk kez beton yol uygulaması

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Aslım Caddesi’nde beton yol çalışması yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ereğli Yolu ile Aksaray Yolu arasında önemli bir bağlantı olan, sanayi sitelerini birbirine bağlayan ve özellikle yüksek tonajlı araçların kullandığı Aslım Caddesi’nde ilk kez beton yol uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

DAHA EKONOMİK VE UZUN ÖMÜRLÜ

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte beton yol çalışmalarının özel beton serici makinesiyle başlatıldığını kaydeden Başkan Altay, “Tamamen yerli malzemeler kullanılarak hazırlanan karışımla beton yol uygulaması yapıyoruz. Bu çalışma, bitüm içerikli yol kaplamalarından yüzde 30 daha ekonomik ve uzun ömürlü olmasını hedefledik. Çalışma, Aslım Caddesi'nde 1.2 kilometre uzunluğunda, 13.5 metre genişliğindeki alanda uygulanan yeni sistem başarılı olursa daha geniş alana yayacağız ve önemli bir tasarruf olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.