Konya Büyükşehir ulusal e-belediye sisteminde

Konya Büyükşehir Belediyesi, geliştirme aşamasında da katkı sağladığı İçişleri Bakanlığı koordinesindeki e-Belediye sisteminin bazı modüllerini 1 Temmuz 2020 itibariyle kullanmaya başlayarak projede yerini aldı.

Konya Büyükşehir ulusal e-belediye sisteminde

Konya Büyükşehir Belediyesi ulusal e-Belediye sisteminde yerini aldı.

Belediyelerin tek veritabanında ve ortak bir teknik altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerini ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulmasını sağlayan bir proje olan İçişleri Bakanlığı koordinesindeki e-Belediye sisteminde toplam 63 modül hizmete sunulacak. 45’i İçişleri Bakanlığı, 18’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan bu modüller belediyelerin tüm işlemlerini ortak bir teknik altyapıda yürütebilmelerini sağlayacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, geliştirme aşamasında da katkı sağladığı bu projenin bazı modüllerini 1 Temmuz 2020 itibariyle kullanmaya başlayarak projedeki yerini aldı. Ülkemizin dijital dönüşüm çalışmalarının önemli bir parçası olan sistemde, bakanlıklar tarafından diğer modüllerin hazırlanması ve gerekli entegrasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte zamanla daha fazla modül kullanılmaya başlanacak.

Tüm Türkiye’de yıllık 3 milyar TL tasarruf sağlaması hedeflenen proje tasarruf açısından en büyük projeler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.