Konya Cumhuriyet Başsavcılığından koronavirüse randevulu kalkan

Konya'da farklı suçlardan polisin gözaltına aldığı iki zanlının cezaevi girişinde yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığı yakalanan zanlıların test sonucu çıkıncaya kadar adliyeye getirilmemesini, tüm evrak ve şüphelileri getirecek kolluk birimlerinin ise suçüstü savcılığından telefonla randevu almasını istedi. Şüphelileri gözaltına alan polisler ise karantinaya alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından koronavirüse randevulu kalkan

Konya'da 4 gün önce Şehit Topel Polis Merkezi Amirliği tarafından taksirle yaralama suçundan gözaltına alınan O.S. nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakkında tutuklama kararı verilen zanlı, Konya E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldükten sonra yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Yine aynı gün Lalebahçe Polis Merkezi tarafından hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan L.G. de infaz kalemine götürüldü. L.G.'nin de testi pozitif çıkınca Konya Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerin Kovid-19 testi sonuçlanıncaya kadar adliyeye getirilmemesini istedi.

POLİSLER KARANTİNAYA ALINDI

O.S. ve L.G. ile temasta bulunan iki polis merkezinde çalışan polis memurları ise karantinaya alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, gözaltı ve infaz işlemleriyle ilgili kolluk kuvvetlerine yeni bir talimat gönderdi. Solmaz, kolluk kuvvetlerinin yakalama ve gözaltı işlemleri sırasında şüphelilerin ilk olarak Kovid-19 testinin yaptırılmasını, çıkan sonuca göre hareket edilmesini istedi.

SAVCILIK RANDEVU SİSTEMİNE GEÇTİ

Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık Müdürlüğü ile Orman Müdürlüğü'ne gönderilen diğer yazıda ise müracaat ve suçüstü savcılığına getirilecek şüpheliler ile evrakların savcılığa ait telefon numarasından randevu alınarak adliyeye getirilmesi istendi. Gözaltı süresinin 24 saat olması nedeniyle de İl Sağlık Müdürlüğü ve Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nün günün her saatinde şüphelilere test yapılması için gerekli hazırlıkları yapması istendi.

 

Halit Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.