Konya'da 15 Temmuz etkinliğinin adresi Sultanlar Türbesi avlusu oldu

Konya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Koronavirüs salgını nedeniyle Mevlana Meydanında yapılmayan ve sınırlı katılımla gerçekleştirilen törenin adresi Alaeddin Tepesi'nde bulunan Sultanlar Türbesi'nin avlusu oldu.

Konya'da 15 Temmuz etkinliğinin adresi Sultanlar Türbesi avlusu oldu

Alaeddin Tepesi'nde bulunan Sultanlar Türbesi'nin avlusunda gerçekleştirilen tören, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle başladı.

Ardından, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminde vatan için canını feda eden edenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk milletinin dünya durdukça ne 15 Temmuz akşamını ne de eli kanlı hain teröristleri unutmayacağını belirterek ''251 vatan evladımızın şehit düştüğü, 2 bin 194 vatandaşımızın yaralandığı bu alçak saldırıyı düzenleyenleri bir kez daha milletçe lanetliyoruz'' dedi. 

15 Temmuz 2016 akşamı yazılan zaferde Konya’nın önemli bir yeri olduğunu belirten Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

''Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan destur alan Konyalılar dakikalar içerisinde şehirdeki stratejik kurumları kuşattı ve meydanlarda buluşarak darbeye geçit vermeyeceğini yüksek sesle haykırdı. 

Mevlana Meydanı’ndaki buluşmalar Cumhurbaşkanımızın “Artık evlerinize dönebilirsiniz” dediği güne kadar, yani bir ay boyunca devam etti. O günkü Konya’yı da unutmayacağız; hafızalarımızda yaşatacağız ve genç nesillere anlatacağız. Çünkü Konya, Anadolu’nun Türk toprağı oluşunun ilk kalesidir. Konya payitahttır. Geçtiğimiz ay Selçuklu Devletine başşehir oluşumuzun 923. yıldönümünü kutladığımız bu kadim şehir; tarih boyunca nice saldırılar görmüş, nice işgal hareketlerine muhatap olmuş, nice sıkıntılar çekmiştir. Ama hepsinden de alnının akıyla ve zafere ayrılmasını bilmiştir. Biz biliyoruz ki;  Konya güvendeyse Türkiye güvendedir. Konya iyi ise, Türkiye iyidir. Konya ayaktaysa Türkiye ayaktadır. Konya’nın istikameti, Türkiye’nin istikametidir.'' 

Başkan Altay, 15 Temmuz 2016 gecesi devletin istikbalini, milletin istiklalini hedef seçen şer güçlerin oyununu tüm dünyanın basiret ve cesaretine hayran kaldığı büyük devlet adamı ve büyük halk kahramanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akıl dolu hamlesi ile bozulduğunu kaydetti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise 15 Temmuz destanında öncülük eden bu vesileyle şehadet şerbetini içen tüm şehitler için Allah'tan rahmet diledi.

Türk milletinin, hain darbe girişimine ağır bir sille vurarak alt etmeyi başardığını ifade eden Özkan, "Bu örgüt mensupları, devletin en önemli yerlerini ele geçirmek için senelerce çalışmışlardır. Bunu yaparken de takiyyeyi kullanmışlardır. Bunlar, 15 Temmuz gecesi hüsrana uğrayarak deşifre oldular." ifadelerini kullandı.

Vali Özkan, 15 Temmuz kalkışmasını püskürten en önemli etkeninin milletin inancı olduğunu, Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde destan yazmaya devam edececeğini belirtti.

AK PArti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da gelecek yıl bu bayramı daha coşkulu kutlama temennisinde bulundu.

Törende AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı,  MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan ile Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik de birer konuşma yaptı.

Programa, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, gaziler ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.