Konya’da 300 kiloya çıkan fil hastası Hacer teyzenin yürek burkan yaşamı!

Konya’da eşiyle birlikte yaşayan fil hastası Hacer Kuru, 300 kiloya yükseldi. Yatağa mahkum bir yaşam süren Kuru’nun yardımına Hayra Koşanlar ekibi yetişti. İşte yürek burkan bir hayat hikayesi…

Hacer Kuru, 60 yaşında. 

Konya’da bir binanın 4. katındaki evlerinde eşiyle birlikte yaşayan Kuru, fil hastalığı nedeniyle 300 kilo ağırlığa ulaşmış.

Yatağa mahkum bir hayat sürmek zorunda kalan Kuru, sürekli yattığı için vücudundaki yatak yaralarından dolayı büyük acı çekiyordu.

Ailenin talebi üzerine Konya Hayra Koşanlar ekibi Hacer teyzeyi ziyaret etti.

Karşılaştıkları manzara onları da şaşkına çevirdi.

Ekip Hacer Kuru’nun çektiği acılardan kurtarılması ve tedavisi için yardım çağrısında bulundu. Bu çağrıya ilk cevap da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan geldi. 

Altay’ın girişimleriyle Hacer Kuru, evinden yaklaşık 15 kişilik bir ekip tarafından güçlükle çıkartıldı, asansöre sığamadığı için uzun uğraşlar sonunda 4 kat aşağı indirildi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. 

Konunun Sağlık Bakanlığı’na iletildiği, İstanbul’da bulunan ve fil hastalığı tedavisi yapılan bir hastaneye nakledilmesinin planlandığı öğrenildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.