Konya’da 4 kız öğrencisine cinsel saldırıyla suçlanan antrenör tahliye edildi

Konya’da, üçü 18 yaşından küçük 4 kız sporcuya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan muay thai antrenörü M.A, 3 ay sonra tahliye edildi. M.A. hakkında F.A.'ya (20) yönelik cinsel saldırı suçundan iddianamenin hazırlanıp mahkemeye gönderildiği, 3 öğrenciye yönelik eylemleri nedeniyle başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Konya’da 4 kız öğrencisine cinsel saldırıyla suçlanan antrenör tahliye edildi

İddiaya göre; muay thai sporcusu F.A, 10 Mart günü polis merkezine giderek, şubat ayında Türkiye Şampiyonası için gittikleri Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde kaldıkları otelin asansöründe antrenörü M.A.'nın cinsel saldırısına uğradığını öne sürüp şikayetçi oldu.

F.A. ifadesinde, "Şubat ayında Nevşehir'de Türkiye Şampiyonası vardı. 3 Şubat'ta, Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki otele gittik. Üç gün sonra yemeğe inmek için bir arkadaşım ile asansöre bindik. M.A. da bizimle aynı asansöre bindi. Asansör dolmaya başladıkça M.A. omzumdan tutup geriye çekti. Daha sonra elini sol göğsümün üzerine koydu. Rahatsız olduğumu söyleyince elini çekti. Bu sefer kalçamdan tutup, beni kendisine doğru çekti. Korktuğum için asansörde sesimi çıkartamadım" dedi.


Gözaltına alanın M.A. ise kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. M.A. sevk edildiği adliyede 'cinsel saldırı' suçundan tutuklandı. Konunun kamuoyuna yansıması üzerine lise öğrencileri E.B. (17) ve Z.T. (17) ile aynı yaşlarda bir kız öğrenci de M.A.'dan şikayetçi oldu. Kızlar, antrenörün kendilerine de cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. 

TAHLİYE EDİLDİ

M.A. hakkında şikayette bulunan 4 kız sporcunun, anne-babalarının ayrı olduğu, şüphelinin özellikle ebeveynleri boşanmış kızları seçtiği ileri sürüldü. 3 aydır tutuklu olan M.A, dosya üzerinden tutukluluk incelemesi yapılarak tahliye edildi.

İL TEMSİLCİLİĞİ GÖREVİNDEN ALINDI

Öte yandan şüpheli hakkında F.A.'ya yönelik eylemleri nedeniyle yürütülen soruşturmanın tamamlanıp, 'cinsel saldırı' suçundan iddianame hazırlandığı ve mahkemeye gönderildiği öğrenildi. 3 öğrencinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma ise devam ediyor. M.A'nın muay thai il temsilciliği görevinden de alındığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.