Konya'da 50 gün sonra sokağa çıkan kardeşler buluştu

Konya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamadıkları için ayrı kalan Mustafa Bağcı (73) ile kardeşi İmdat Bağcı (69), Mevlana Meydanı'nda buluşup 'selfie' çekti. Birçok kişi de kapalı olan Mevlana Müzesi önünde dua edip, banklarda oturdu ve Sultan Selim Camii'nde namaz kıldı.

Konya'da 50 gün sonra sokağa çıkan kardeşler buluştu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü kişilerin bugün saat 11.00 ve 15.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verildi. Yaklaşık 50 gündür sadece telefonla görüşebilen ve ayrı kalan Mustafa Bağcı ile kardeşi İmdat Bağcı da sokağa çıkma iznini fırsata çevirip bir araya geldi. İlk önce Üçler Mezarlığı'nda aile büyüklerinin mezarlarını ziyaret eden Bağcı kardeşler, Sultan Selim Camii'nde namaz kıldı, daha sonra da Mevlana Meydanı'nda koronavirüs hatırası için cep telefonuyla selfie çekti. 

Koronavirüs nedeniyle kardeşiyle hiç görüşemediğini belirten Mustafa Bağcı, ''Sadece telefonla görüşüyorduk. Bugün bir araya gelip, önce mezarlığı ziyaret edip dua ettik. Sonra camide namazımızı kıldık. Burada da hatıra fotoğrafı çekelim istedik. Oğlum da fotoğraf çekip göndermemizi istemişti. Tam da fotoğraf çekmeyi başaramadık ama hatıra kaldı'' dedi. 

İmdat Bağcı da, ''Sokağa çıkmıyorduk. Evde ibadet yaparak, televizyon izleyerek günümüzü geçiriyorduk. Ağabeyimle telefonla görüşüyorduk ama yüz yüze görüşemiyorduk. Bugün görüştük. Hasretimizi giderip, hatıra fotoğrafı çektik''diye konuştu. 

Öte yandan 65 yaş ve üstü birçok kişi de Mevlana Müzesi önünde dua edip, bankalarda oturdu, ayrıca Sultan Selim Camii'nde namaz kıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.