Konya'da 8. sınıf Bilgehane öğrencilerine online deneme sınavı

Konya Büyükşehir Belediyesi Atabey Gençlik Projesi kapsamında hizmet veren Bilgehanelerde eğitim gören ve koronavirüs sebebiyle evlerinde olan 8. sınıf öğrencilerine yönelik online deneme sınavı gerçekleştiriliyor. Online deneme sınavları ile öğrenciler Liselere Geçiş Sınavı öncesi tecrübe kazanıyor.

Konya'da 8. sınıf Bilgehane öğrencilerine online deneme sınavı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Atabey Gençlik Projesi kapsamında hizmet veren Bilgehanelere kayıtlı olan 8. sınıf öğrencilerine yönelik online deneme sınavları gerçekleştiriyor.

Online deneme sınavlarında öğrenciler hem Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile birebir örtüşen 90 sorudan oluşan soruları çözme fırsatı buluyor hem de sınav tecrübesi kazanarak eksiklerini gidermiş oluyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu süreçte öğrencilerimizin derslerinden geri kalmaması için Milli Eğitim Bakanlığımız öğrencilerimize yönelik uzaktan eğitim faaliyetlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Biz de Bilgehanelerimize kayıtlı, bu sene sınava girecek 8. sınıf öğrencilerimizin kendilerini denemesi adına online deneme sınavları gerçekleştiriyoruz. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de öğrencilerimizin yanındayız. Liselere Geçiş Sınavı’na girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Online deneme sınavının ardından öğrenciler, kendi sonucunun ders ders, konu konu grafiklerle çözümünü izleyerek hızlıca öğrenme fırsatı yakalıyor.

Her hafta yapılacak, toplamda 10 denemeden oluşan online deneme sınavına girmek isteyen 8. sınıf Bilgehane öğrencileri www.konya.bel.tr adresi üzerinden katılım sağlayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.