Konya’da adına kampanya başlatılan cinayet zanlısı gencin komşuları konuştu

Konya’da geçtiğimiz çarşamba akşamı bir parkta yaşanan olayda, üniversite sınavına hazırlanan Kadir Ş, bir kadını darp eden kişiye engel olmak istemiş, çıkan kavgada Özgür D. hayatını kaybetmişti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Kadir Ş. için sosyal medyada ‘kadiricinadalet’ başlığıyla yüzbinlerce destek mesajı atıldı. Komşuları da 20 yaşındaki gence destek vererek, adaletin haklı olanın yanında olacağına inandıklarını belirtti.

Konya’da adına kampanya başlatılan cinayet zanlısı gencin komşuları konuştu

İddiaya göre; Konya’da üniversite sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Ş, kütüphane çıkışı, bir parkta sevgilisiyle kavga eden Özgür D'ye (32) müdahale etmek istemiş, ancak Özgür D. bu kez gence saldırıp, boğazını sıkmış, Kadir Ş’nin kendisini kurtarmak için çıkardığı meyve bıçağı, yaşanan boğuşmada Özgür D’nin kalbine saplanmıştı. 

Özgür D. hayatını kaybederken, doktor olma hayali kuran genç, tutuklanmıştı. 

Baba Cengiz Ş, "Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti. Doktor olmak istiyordu ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi" demişti. 

#KadirİçinAdalet

Kadir Ş’nin tutuklanması sosyal medyada gündem olmuştu. ‘kadiricinadalet’ başlığıyla yüzbinlerce destek mesajı atılmıştı. 

Komşuları da destek verdi

Kadir Ş'nin kuaförü Gazi Yumuşak, "Kadir Ş'yi yaklaşık iki yıldır tıraş ediyorum, onun kuaförüyüm. Olaydan 3 üç gün önce bana tıraş olmuştu. Birini incitecek bir kardeşimiz değildi, tahlisiz bir olay yaşadı kendisi, yazık oldu. Ama bir kadına şiddeti engellemek istiyorsak Kadir için başlatılan kampanyaya ben de destek veriyorum. Bu olayın geniş kapsamlı bir şekilde araştırılması lazım. Kendisi Fen Lisesi mezunu, kardeşi de aynı okulda okuyor. Ailesini tanıyorum, bunlar düzgün insanlar yargı güzel netice verecektir" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Demirci ise "Kampanyaya sonuna kadar destek veriyorum. Burada arkadaşımız kayıtsız kalmamak için bir şeyler yapmaya çalışmış ama sonunda hiç hoş olmayan şeyler olmuş. İmza olayını duydum ona da en kısa zamanda destek vereceğim. İnşallah adalet haklı olanın yanında olacaktır" dedi.

Kadir Ş'nin komşusu Erdoğan Koçak da "Yardım kampanyasını ben kendim sosyal medya hesabımda defalarca paylaştım. Hala paylaşmaya devam ediyorum. Kendisi benim komşum. O çocuk sonuna kadar haklı şurada biri karısını döverken biz çekip gidelim mi? Hepimizin yapması gereken oydu olur mu öyle şey" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.