Konya’da ahırı ve 242 hayvanı yanan üreticiye bölge halkı 372 hayvan topladı

Konya'nın Kulu ilçesinde çıkan yangında 200 küçükbaş, 42 büyükbaş hayvanı telef olan ve toplam 1 milyondan fazla lira zararı bulunan ahır sahibi Serhan Özdemir, bugün hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadı. Sosyal medyada başlatılan yardım kampanyasıyla Özdemir için 372 küçükbaş hayvan toplandı. Kampanyayı başlatan ve topladıkları hayvanları Özdemir’e teslim edenler, “Bir üretici için 250 hayvan çok ağır sayı ama Kulu ve Cihanbeyli'deki üreticiler için birer tane koyun, kuzu, keçi hiçbir şey değildir.

Konya’da ahırı ve 242 hayvanı yanan üreticiye bölge halkı 372 hayvan topladı

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Altılar Mahallesinde 23 Aralık'ta bir ahırda çıkan yangında 200 küçükbaş ve 42 büyükbaş hayvanı yanarak telef olan üretici Serhan Özdemir için sosyal medyadan yardım kampanyası başlatıldı.

Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, "Sen de bir koyun bağışla" kampanyası çerçevesinde 372 küçükbaş hayvan bağışlayarak, Serhan Özdemir'e mağduriyeti gidermek adına destek oldu.

Yardım kampanyasına öncülük eden Hamit Seçici ve Mustafa Kaydalı, üreticileri tek tek ziyaret ederek bağışlanan 372 küçükbaş hayvanı topladı. 

Kampanyaya yurt dışında bulunan gurbetçi vatandaşlar da açılan hesaba para yatırarak, maddi destekte bulundu.

Hayvanlar daha sonra Altılar Mahallesi'ne götürülerek Özdemir'e teslim edildi.

Seçici, bu derece büyük bir yangını bölgede ilk defa yaşadıklarını, olaya çok üzüldüklerini söyledi.

Bunun üzerine Serhan Özdemir için yardım kampanyası başlatmaya karar verdiklerini dile getiren Seçici, şunları kaydetti:

"Çok olumlu tepkiler aldık. Kampanya ile büyük bir başarı ortaya koyduk. Hedeflediğimiz koyun sayısı 250 idi ama 372 hayvan, duyarlı vatandaşlarımız tarafından bağışlandı. Bir üretici için 200 küçükbaş çok ağır sayı ama Kulu ve Cihanbeyli'deki üreticiler için birer tane koyun, kuzu, keçi hiçbir şey değildir. Sağ olsunlar, gittiğimiz kapılar bizi geri çevirmedi. 372 sayısı müthiş rakam, çok mutluyum. Bu kampanyayı sadece bu arkadaşımız için düşünmüyoruz. Buna benzer mağduriyetler yaşanması durumunda da diğer Konya’daki üreticiler için de bu kampanyayı düzenlemek istediğimiz söylemek isterim."

- 1 MİLYON LİRADAN FAZLA ZARARI VARDI

Konya’nın Kulu ilçesinde geride bıraktığımız hafta başında çıkan yangında Serhan Özdemir'e ait ahırda, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıkmış, 242 hayvanın telef olduğu ahır yangınında zararın 1 milyon liradan fazla olduğu belirlenmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.